Nikon Speedlight zibspuldze SB-700Nikon Europe ar prieku paziņo par jauno Speedlight zibspuldzi - SB-700. Apgādāta ar daudzām funkcijām, ērti lietojama un vienlaikus arī moderna zibspuldze kompaktā korpusā. Tas būs patīkams papildinājums ikvienam, kurš plāno paplašināt savu apgaismošanas līdzekļu klāstu un iepazīties ar Nikon radošā apgaismojuma sistēmas plašajām iespējām.

Zurabs Kiknadze, Nikon Europe BV objektīvu, piederumu un programmatūras nodaļas vadītājs, saka: "SB-700 dod iespēju lietotājam realizēt savu radošo potenciālu tālu pāri tipveida iebūvētās zibspuldzes iespējām. Tā ir pilnībā saderīga ar Nikon digitālajām spoguļkamerām un, izmantojot i-TTL sniegtās priekšrocības, ar minimālām pūlēm nodrošina optimālus rezultātus."

Zibspuldze ir ideāli piemērota plašam pielietojumu spektram - sākot no portretu uzņemšanas un darba studijā līdz pat nakts uzņēmumiem tā nodrošinās visaugstāko kvalitāti, kā jau tas gaidāms no Nikon Speedlight.

Zibspuldze aprīkota ar intuitīvu interfeisu un viegli izprotamu operatīvo sistēmu, kura nodrošina daudzas mūsdienu prasībām atbilstošas funkcijas, kas pārņemtas no profesionālās zibspuldzes SB-900. Zibspuldze izmanto Nikon i-TTL, mērīšanu caur objektīvu, kas nodrošina precīzus apgaismojuma mērījumus, kā arī vairākpakāpju automātisko tuvinājumu, kas automātiski nosaka izmantoto fokusa attālumu un pielāgo zibspuldzes jaudu skata leņķim robežās no 24 mm līdz 120 mm. Lietotājs var izvēlēties vienu no trim apgaismojuma veidiem, kurus var ātri pārslēgt un pielāgot attiecīgajiem uzņemšanas apstākļiem.

Vispusīga konstrukcija

SB-700 ir saderīga ar FX un DX kamerām, bet tās ātrdarbīgie bezvadu vadības elementi piesaistīs plašu lietotāju spektru, tai skaitā arī pieredzējušus fotogrāfus, kuri vēlas papildināt savu radošā apgaismojuma sistēmu. Tā var darboties kā vadošā zibspuldze un kontrolēt divu zibspuldžu grupu darbību un starojuma jaudu. SB-700 var darboties arī zibspuldžu grupā ar attālinātu vadību.

Pateicoties pagriežamajai augšdaļai un iebūvētajam atstarotājam, fotogrāfs var regulēt gaismas stara vērsumu un atstarojumu no griestiem un sienām. SB-700 komplektā ietilpst arī praktiskais Nikon izkliedes kupols, kurš izlīdzina starojumu un mīkstina uzliesmojuma radītās ēnas.

Zibspuldze ir aprīkota ar stiprinājuma balsta fiksatora sviru, kas nodrošina tās stabilu fiksāciju kameras piederumu pieslēgvietā, lai zibspuldze nevarētu negaidīti atdalīties no kameras. Fotografēšanai ārpus telpām var izmantot īpašu, pret atmosfēras iedarbību aizsargātu stiprināšanas ierīci.

Galvenās funkcijas:

• Jauna, uzlabota LCD paneļa saskarne un intuitīvs slēdžu izvietojums, kas ļauj ātri un ērti iestatīt visus parametrus.

• Pie maksimālā jaudas koeficienta 38 (FX kamerai ar standarta apgaismojumu pie ISO 100 un 120 mm) zibspuldze demonstrē atdevi, kura ir pilnīgi pietiekama ikdienas uzņemšanas vajadzībām.

• Vairāku soļu jaudas tuvinājums automātiski reaģē uz iestatīto fokusa attālumu kamerai pievienotajā objektīvā un spēj aptvert skata leņķi no 24 mm līdz 120 mm.

• Atkarībā no uzņemšanas apstākļiem iespējams ātri izvēlēties kādu no trim apgaismojuma veidiem, kas padara zibspuldzi ideāli piemērotu dažādiem fotosesiju scenārijiem. Centra svērtais izgaismojuma veids nodrošina lielāku jaudu un augstāku jaudas koeficientu, kas ļauj izcelt objektu uz tā fona. Vienmērīgais izgaismojums lieliski noder, uzņemot cilvēku grupu telpās vai arī kādu plakanu virsmu, bet standarta iestatījumi nedaudz izceļ centru, kas var noderēt visās pārējās situācijās.

• Ātrs atkārtotas uzlādes cikls: apm. 2,5 sekundes, izmantojot NiMH vai sārma akumulatorus, un apm. 3,5 sekundes, lietojot litija akumulatorus.

• Ātrdarbīgas vadības režīms ļauj no attāluma mainīt starojuma koeficientus A un B grupu Speedlight ierīcēm, kā arī darboties tālvadības režīmā Nikon radošā apgaismojuma sistēmā.

• SB-700 automātiski kontrolē zibspuldzes galvas temperatūru un, tai paaugstinoties, paildzina atkārtotas uzlādes ciklu, lai pasargātu zibspuldzi no bojājumiem pārkaršanas rezultātā.

• Zibspuldzes programmatūru var ērti atjaunināt, izmantojot tai pieslēgto Nikon digitālo spoguļkameru.

• SB-700 komplektējas ar cietiem plastikāta dienasgaismas un kvēlspuldžu gaismas filtriem, kuri ir izturīgāki, termiski stabilāki un ērtāk lietojami par tipveida plēves filtriem. Zibspuldze automātiski atpazīst katru no šiem cietajiem filtriem un pievienotā kamera saņem filtru datus no SB-700, lai varētu iestatīt optimāli atbilstošu krāsu temperatūru. Papildus iespējams iegādāties krāsu filtru komplektu SJ-4.