Pentax K-7 KitPentax K-7 oficiālā prezentācija vēl nav bijusi, toties visa informācija ar fotogrāfijām jau ir pieejama internetā. To sāks tirgot jūnija sākumā un vairumtirdzniecības cena plānojas būt 1500 EUR. Salīdzinājumā ar iepriekšājo modeli Pentax K20D, šim būs uzlabots autofokuss, jauns eksponometrs, pilnvērtīgs Live View (tiešrādes režīms), skatu meklētājs ar 100% kadra attēlojumu un sērijveida fotografēšana ar ātrumu līdz 5,2 kadri sekundē. Bez tam jaunais fotoaparāts spēs uzņemt arī video HD 720p ar 30 kadriem/sekundē.

Pentax K-7 specifikācija:
- Korpusa iekšējais apvalks no magnija saukausējuma, bet šasijas no dzelzs. Aizsardzība no putekļiem, ūdens un zemām temperatūrām (iespējams fotografēt pat līdz -11 grādiem pēc celsija, ko pagaidām liekas nespēj garantēt neviena no digitālo spoguļkameru ražotājkompānijām saviem modeļiem).
- Matrica: 14,6 megapikseļu APS-C (1,5x krop faktors) sensors, ko ražo Samsung.
- Jutība maināma no ISO 100 līdz 6400.
- Attēla procesors PRIME II (nodrošina ātrāku apstrādi sērijveida fotografēšanā un video ierakstīšana).
- Skatu meklētājs ir optiskais TTL, pentapirzma, 100% kadra attēlojums un palielinājums 0,92x.
- Fokusēšanās ekrāns Natural Bright Matte III, kas nodrošina labākas ērtības ja fokusējaties manuāli.
- Slēdža darbības ātrums no 1/8000 līdz 30 sekundēm, sinhronizācija ar zibspuldzi līdz 1/250 s.
- Sērijveida fotografēšana 15 RAW/40 JPEG 5,2 kadri/sekundē; 17 RAW/JPEG bez ierobežojuma 3,3 kadri sekundē.
- Live View režīms iespējams pat nepārtrauktajā sērijveida fotografēšanā.
- Autofokuss SAFOX VIII+ ar 11 punktiem (9 krustveida), autofokusa piegaismošana, bet Live View režīmā kontrasta autofokuss ar sejas atpazīšanas funkciju.
- Video ierakstīšana 1280x720 (16:9) vai 1536x1024 (3:2), 30 kadri sekundē; iespēja pieslēgt ārējo mikrofonu.
- Eksponometrs ir ar izvērtējošo mērīšanu (77 zonu), punktu un centrēti svērtā vidējā mērišana.
- Ekspozīcijas režīmi ir manuālais (M), programmas (P), ar laika prioritāti (Tv), ar diafragmas prioritāti (Av), ar laika un diafragmas prioritāti (TAv) un jutības prioritāte (Sv). Pēdējie divi īsti nav saprotami vai būs praktiski lietojami.
- Ir iebūvēts attēla stabilizators.
- Iebūvēts HDR režīms (automātiska kadra salīmēšana no 3 kadriem); paplašināta dinamiskā diapazona režīms; automātiska kropļojumu un aberāciju korekcija.
- Iespējamas šādas izejas: HDMI, USB/AV, S-Sync, izeja mikrafonam un tālvadības pultij.
- Atmiņas kartes SD/SDHC.
- Akumulators D-LI90 ar 1900 mAh (līdz 980 kadriem pēc CIPA standarta).
- Izmēri 130x97x72 mm un svars 670 g (bez baterijas).
Vēl pagaidām nav zināma atbilde par to vai autofokuss strādās arī video filmēšanas režīmā, bet tīri teorētiski tam būtu jābūt, ja jau ir sejas atpazīšanas funkcija. Papildināts: tomēr mūsu prognozes piepildījās un šī ir pirmā spoguļkamera, kurā video filmēšanas režīmā darbosies arī autofokuss. Plus vēl darbosies attēlu stabilizācijas sistēma un varēs peldoši mainīt diafragmu.
Tāpat vēl tiks prezentēts jauns kit objektīvs, kas būs aizsargāts pret mitrumu, bet arī par to pārāk daudz tehniskās informācijas pagaidām nav. Kā redzat bildē, tad tas ir SMC Pentax-DA 18-55mm f/3.5-5.6 AL WR un filtra izmērs 52 mm.

Līdz ar fotoaparātu tiks prezentēts papildus grips (rokturis) D-BG4, kurā var ievietot vēl vienu akumulatoru D-LI90 vai 6 AA baterijas.

Pentax D-BG4

pentax K-7 Back

pentax K-7 Top