SDW32 packageKompānija Panasonic paziņoja, ka tā palaidīs Eiropas un citos pasaules tirgos jaunas SDHC atmiņas kartes ar 10. klases ātruma specifikāciju. Tas ir pavisam jauns ātruma standarts, ko ieviesusi SD karšu asociācija, lai apmierinātu augstas izšķirtspējas filmēšanas vajadzības, kas nemitīgi attīstās un aizņem aizvien vairāk vietas datu nesējos.

10. klases atmiņas kartes dod iespēju vienlaidus bez pārtraukumiem saglabāt liela apjoma datus (secīga ierakstīšana - 3kadri/sek., viens kadrs aizņem 3 MB). Panasonic Gold line sērijas atmiņas kartes būs pasaulē pirmie datu nesēji, kas atbildīs jaunās 10. klases prasībām. Jaunās sērijas iespējas būs pieejamas šādos modeļos: RP-SDW04G(4GB) / RP-SDW08G(8GB) / RP-SDW16G(16GB) / RP-SDW32G(32GB).

Panasonic 6. klases atmiņas kartes šobrīd ir novērtētas, pateicoties to teicamajai ātrdarbībai. 32GB modelis pat apbalvots ar TIPA* godalgu kā labākais attēlu glabāšanas medijs 2009. gadā. Tādēļ jaunā Gold line sērija mantojusi 6. sērijas atmiņas karšu priekšrocības, kā arī tai būtiski uzlabota ātrdarbība. Tās maksimālais ierakstīšanas ātrums 22MB/sek. ir ideāli piemērots liela apjoma datu ierakstīšanai - piemēram, augstas izšķirtspējas aplikācijām. Tāpat jaunā klase nodrošina ātru datu pārrakstīšanu no SDHC kartes datora iebūvētajā atmiņā. Piemēram, pilnas augstas izšķirtspējas video dati no SDHC kartes datorā tiek ierakstīti par aptuveni 40% ātrāk, ja salīdzina ar 4. klases atmiņas kartēm.

SDP16 packagePanasonic iepazīstinās arī ar Silver line 4. klases atmiņas kartēm, kas spēj nodrošināt datu ieraksta ātrumu līdz 20MB/sek. Visas kartes pārdošanā nonāks ekoloģiski draudzīgos iepakojumos, kuros plastikāta daudzums samazināts par 90%.

* TIPA - Technical Image Press Association