Hasselblad H4D-60Hasselblad prezentējusi divas jaunas H sistēmas vidējā formāta digitālās fotokameras: H4d-60 ar 60 megapikseļu izšķirtspēju un H4d-50 ar 50 megapikseļu izšķirtspēju. Jaunā autofokusēšanas sistēma "True Focus" spēj fiksēt kameras pārvietošanos pēc pārkadrēšanas un garantē fokusu uz izvēlēto objektu - Hasselblad to sauc par " Absolute Position Lock". Daudzi profesionālie fotogrāfi izmanto centrālo fokusa punktu, lai iestādītu asumu uz vēlamo vietu, un tad pārkadrē. Pārkadrējot, pie neliela asuma dziļuma, tiek zaudēts fokuss uz vēlamo objektu, jo nobīdās plakne un arī aparāts nedaudz izkustās. Parasti šādās situācijās tika izmantoti pārējie fokusēšanas punkti, bet šobrīd tas ar jauno Hasselblad vairs nebūs nepieciešams - strādāt būs kļuvis daudz ērtāk. Vairāk tas ir aktuāli fotoaparātiem, kam matrica lielāka par APS izmēru.

Hasselblad H4D fotoaparātiem līdzi nāk Phocus 2.0 attēlu apstrādes programma. Ar to tagad esot daudz vienkāršāk strādāt, tā strādā daudz ātrāk un funkcionalitāte ir līdzīga tādām programmām kā Lightroom, Aperture un Capture One. Pilnīgi pietiekot ar 5 minūtēm, lai amatierfotogrāfs saprastu kā strādāt ar savām bildēm. 10 minūtēs savukārt jau būs skaidrs kā sagatavot bildes austā izšķirtspējā Photoshop programmai. Bet 20 minūtēs jau varot veikt apstrādi kā profesionāli studiju fotogrāfi. Pie jaunumiem nācis klāt Hasselblad Natural Color Solution (HNCS) un digitālais objektīvu korektors (DAC), kas uzlabo attēlus, nofotografētus ar HC/HCD objektīviem - likvidē kropļojumus, vinjetēšanu vai hromatisko aberāciju.
H4D-60 sāks piegādāt 2010. gada janvārī par aptuveni 29 000 EUR un H4D-50 tiks piedāvāts 2010. gada pirmajā ceturksnī par aptuveni 20 000 EUR. Ja jūs būsiet iegādājušies H3DII-50 no šī brīža līdz 2010. gada pirmajam ceturksnim, tad jums šo aparātu nomainīs pret jauno H4D-50 bez atsevišķas samaksas. Lūk, tas saucās serviss. Papildus informācija mājas lapā hasselbladusa.com/h4d-launch.