Nikon D3200Nikon iepazīstina ar D3200 – jaunu, ērti lietojamu iesācēju līmeņa spoguļkameru, kas lepojas ar jaunākās paaudzes pamācības režīmu un Full HD video režīmu skaistu, augstas kvalitātes attēlu un kinofilmas līmeņa video uzņemšanai.

Marina Gurēviča (Marina Gurevich), Nikon Europe produktu menedžere, komentē: "D3200 nomaina Eiropā visvairāk pirkto spoguļkameru – D3100¹. Tā ir jaudīga kamera, kas nodrošina nepārspējamu attēlu kvalitāti, iespaidīgu megapikseļu skaitu un Full HD video. Iesācējiem tiek atvieglota uzņemšana ar spoguļkameru, un teicamas kvalitātes attēlus palīdz iegūt pamācības režīms, kurš darbību pēc darbības iepazīstina ar visu uzņemšanas procesu, sniedzot viegli saprotamus norādījumus un demonstrējot attēlus. Šī kamera ir ideāli piemērota visiem, kuri vēlas iemūžināt apbrīnas cienīgos attēlos visus dzīves svarīgākos brīžus – gan notikumus ģimenē, gan aizraujošus ceļojumus."

Uzņemšana ar spoguļkameru kļuvusi vienkārša

D3200 ir ideāli piemērota visiem, kuri vēlas uzņemt kvalitatīvus attēlus un filmas. Neatkarīgi no tā, vai jūs grasāties dibināt ģimeni vai doties ilgstošā ceļojumā, D3200 viegli apgūstamās funkcijas garantē to, ka jūs varat uzņemt lieliskus attēlus arī tad, ja nekad neesat lietojis spoguļkameru.

Pamācības režīms, kurš parādījās jau populārajos spoguļkameru modeļos D3000 un D3100, tagad trešajā paaudzē ir papildināts ar ievērojumiem uzlabojumiem, kuri palīdzēs jums apgūt visradošākās opcijas un darbību pēc darbības iepazīstinās ar visu procesu. Vienlaikus ar šo procesu Assist Images (Attēlu asistents) izmanto vizuālus piemērus, lai palīdzētu gūt priekšstatu par attēlu, ko vēlaties iegūt. Nekad līdz šim nav bijis vieglāk brīnišķīgi izplūdināt fonu portretos vai iegūt asus bērnu uzņēmumus rotaļu laikā. Advanced operation (Uzlabotās darbības) izvēlne ir papildināta ar jaunām funkcijām. Piemēram, saulrietos iespējams pastiprināt sarkano toni vai samazināt izplūšanu attēlos.

Nikon automātiskā sižetu atpazīšanas sistēma metodiski analizē ainavu, kuru jūs grasāties uzņemt, un regulē fokusu, ekspozīciju un baltā balansu, lai iegūtu optimālus rezultātus. Un, ja vēlaties, lai kamera jūsu vietā paveiktu visu vajadzīgo, jūsu rīcībā ir plašs automātisko funkciju klāsts, piemēram, Scene Auto Selector (Automātiskā sižeta izvēle), kas izvēlēsies vispiemērotākos iestatījumus tiešā skata un sižetu režīmā.
 
Izcila attēlu kvalitāte

D3200 ļoti lielais megapikseļu skaits – 24,2 nodrošina izcili detalizētus attēlus, un tas nozīmē, ka jūs varat apgriezt attēlus vai arī izdrukāt iecienītākos uzņēmumus lielā palielinājumā un saglabāt dzīvas atmiņas, nezaudējot attēla asumu. Nikon jaunākais attēlu procesors, ātrais un jaudīgais EXPEED 3, nodrošina augstu ātrdarbību, saglabājot skaidrus attēlus ar lielisku krāsu attēlojumu, kā arī uzlabotu filmu ierakstu. ISO 100-6400 (paplašināma līdz 12 800 ekvivalentam) ļauj jums uzņemt asus attēlus arī nepietiekama apgaismojuma apstākļos. Ļoti asā 11 punktu autofokusa sistēma parūpējas par to, lai viss vienmēr atrastos fokusā, un rezultāti būtu asi arī tad, ja objekts neatrodas attēla centrā, vai arī tā kustības ir pilnīgi neparedzamas kā, piemēram, jūsu mazuļa smaids vai smiekli. Uzņemot darbību ar ātrumu četri kadri sekundē, D3200 palīdz tieši īstajā brīdī tvert objektus, kas ātri kustas, piemēram, bērnus, kuri rotaļājas ar skrituļdēļiem.

Ja jums jāuzņem attēli paaugstināta kontrasta apstākļos, piemēram, ainas ar izgaismojumu no aizmugures, Nikon Aktīvā D-Lighting automātiski noregulē apgaismojumu un vienlaikus saglabā detaļas gan tumšajos, gan gaišajos attēla apgabalos, lai iegūtu apbrīnojamus attēlus ar dabīgu kontrastu.
 
Uzlabotas HD filmas

Ja vēlaties iemūžināt neatkārtojamu brīdi, piemēram, sava bērna pirmos soļus vai uzstāšanos skolas uzvedumā, ne vienmēr pietiek ar nekustīgiem attēliem.

Izmantojot D3200 ērti pieejamo video ieraksta pogu, ierakstiet pārsteidzošos Full HD (1080p) video, kurus varēsiet noskatīties savā augstas izšķirtspējas televizorā. Kameras lielais attēla sensors un augstā ISO jutība nodrošina izcilu attēlu kvalitāti. Kamerā ir iebūvēts augstas kvalitātes mikrofons, bet, ja jūs vēlaties vēl vairāk paplašināt skaņas ieraksta iespējas, jūsu rīcībā ir papildu ārējā mikrofona pieslēgvieta. Jūs varat viegli rediģēt uzņemtos video turpat kamerā, izvēloties sākuma un nobeiguma punktus, kā arī saglabāt atsevišķus kadrus, lai nekad neko būtisku nepalaistu garām. Izmantojot dažādus NIKKOR objektīvus, jūs varat iegūt fantastiskus kinematogrāfiskus efektus, kuri iedzīvinās jūsu pašu uzņemtās HD filmas.
 
Pieslēdziet savu kameru

Tagad ir iespējams bez vadiem pārsūtīt attēlus no kameras uz kādu citu viedierīci, izmantojot atsevišķi nopērkamo adapteri WU-1a bezvadu savienojumam ar mobilo ierīci. Tas sniedz iespēju ērti demonstrēt draugiem un ģimenes locekļiem savus uzņēmumus, nekavējoties iesūtīt tos sociālajos tīklos vai arī saglabāt un veidot rezerves kopijas, dodoties ceļojumā. Tā kā jums nav nepieciešams Wi-Fi savienojums attēlu pārsūtīšanai no kameras uz kādu citu viedierīci, ceļojuma laikā adapteris WU-1a bezvadu savienojumam ar mobilo ierīci kļūst ļoti noderīgs. Kameru iespējams arī vadīt attāli, izmantojot kādu no viedierīcēm, un tas ļauj jums kļūt par grupas foto, piemēram, ģimenes uzņēmuma, dalībnieku, pirms tam iekadrējot visu ainu. D3200 ir saderīgs ar Android viedierīcēm.
 
Rediģēšana kamerā

Jūsu radošo iedvesmu palīdzēs realizēt dažādas rediģēšanas funkcijas. Pievienojot radošos efektus, piemēram, Miniature (Miniatūrattēls), Selective Colour (Krāsas izvēle), Colour Sketch (Krāsu skice), un dažādu filtru efektus, lai pievienotu siltuma vai kontrasta mazināšanas filtru, var piešķirt personisku pieskārienu gatavajam attēlam. Rediģēšana dod iespēju arī mainīt attēlu izmērus, veikt ātro retušu vai vajadzības gadījumā izlīdzināt horizontu, un to visu var veikt kamerā, viegli un ātri uzlabojot attēlu kvalitāti.

Papildus tam visam liels 7,5 cm (3 collu) augstas izšķirtspējas (921 tūkst. punktu) LCD monitors padara attēlu un video apskati un rediģēšanu par īstu baudu.
 
Vienkārša darbība

Kameras vieglais, nelielais korpuss ļauj D3200 ērti iepakot un ņemt līdzi, lai jūs nekad nepalaistu garām neko patiešām svarīgu. Sākot lietot kameru, jūs pamanīsit, ka vadības elementi ir izvietoti intuitīvi, kameru var ērti satvert un ar to rīkoties ir ļoti viegli. Visvairāk lietotās funkcijas, piemēram, tiešā skata vai atbrīvošanas režīmu, aktivizē ar atsevišķu pogu palīdzību. Ja jūs vēlaties uzņemt savu pašportretu, izmantojot papildus nopērkamo tālvadības pulti ML-L3, šim nolūkam D3200 ir aprīkots ar uztvērēju, kura antena izvietota gan priekšpusē, gan aizmugurē, lai atvieglotu tālvadību. Ja jums nepieciešama palīdzība, izmantojiet parocīgi novietoto informācijas pogu.
 
Citas svarīgas funkcijas

- Viedais autofokuss filmu uzņemšanai: baudiet nepārtraukto autofokusu (AF), uzņemot D-movie režīmā. Full-time servo AF (Pilna laika servo AF (AF-F)) un subject-tracking AF (objektu izsekošanas AF) uztur fokusu, uzņemot kustīgus objektus. Sejas prioritātes AF ir ideāli piemērots dažādu notikumu uzņemšanai, ja vēlaties nesasprindzināties un atļaut kamerai automātiski fokusēties uz sejām.

- Plašas opcijas filmu uzņemšanai: jūs varat ierakstīt Full HD (1080p) formātā, un kamera ir saderīga ar Nikon ME-1 stereomikrofonu. Kamerā iebūvētās rediģēšanas funkcijas ļauj jums veikt dažādas darbības, piemēram, iezīmēt savas filmas sākuma un nobeiguma kadrus. Mini HDMI izeja ļauj atskaņot uzņemtos materiālus HDTV.

- NIKKOR objektīvi: izmantojiet Nikon leģendāro NIKKOR objektīvu sniegtās priekšrocības, lai tvertu attēlus ar brīnišķīgām krāsām, uzkrītošu kontrastu un skaidrām detaļām, kā arī eksperimentētu ar kinematogrāfiskiem efektiem. Primāro objektīvu izmantojiet pārsteidzošiem portretiem, mikroobjektīvus – dabiska lieluma tuvplāniem, bet telefoto objektīvus – attālinātu objektu uzņemšanai.

- Nikon sistēmas opcijas: piedāvā bezgalīgas radošās iespējas, izmantojot dažādas papildierīces. Opcijas ietver GP-1 – GPS ierīci, kas palīdz atcerēties vietu, kur attēls uzņemts. D3200 ir aprīkota ar parasto iebūvēto zibspuldzi, taču kamerai iespējams pievienot Speedlight zibspuldzi, lai vēl vairāk atvieglotu radošu attēlu uzņemšanu zibspuldzes apgaismojumā. Kompaktā un vieglā SB-400 nodrošina inteliģentu (i-TTL) zibspuldzes vadību caur objektīvu un zibspuldzes gaismas izkliedes iespēju, lai iegūtu dabīga apgaismojuma efektu bez izteiktām ēnām. Daudzfunkcionālā SB-700 piedāvā aizraujošas vairāku zibspuldžu bezvadu vadības iespējas, izmantojot Nikon radošā apgaismojuma sistēmu.

Pārdošanā no 15.05.2012. Mazumtirdzniecības cena sākot no Ls 455.

¹ GFK Eiropa (24 valstis), viss 2011. gads, ieņēmumu un apjoma tirgus daļa.

Galvenās funkcijas

  • Vai darbs ar D-SLR kamerām jums ir jaunums? Pamācības režīms izmanto attēlu paraugus un skaidras instrukcijas, lai parādītu jums, kā uzņemt lieliskas fotogrāfijas, veicot pāris vienkāršas darbības.
  • 24,2 megapikseļu DX formāta CMOS sensors: iemūžiniet asus, augstas izšķirtspējas attēlus ar 24,2 megapikseļu CMOS sensoru. Liela formāta drukas izskatās pirmšķirīgi, un attēlus var apcirpt, nezaudējot attēla kvalitāti.
  • Kinematogrāfijas kvalitāte: ar D-video funkciju uzņemtos video negribēsiet slēpt no citiem. Ar kameras lielo attēla sensoru un augsto ISO var ierakstīt asus Full HD (1080 p) video ierakstus jebkurā apgaismojumā.
  • Augsts ISO (100–6400): uzņemiet lieliskus attēlus vājā apgaismojumā vai asus ātri kustīgu objektu uzņēmumus. Kamera ir aprīkota ar automātiskas ISO jutības iestatījumu, ko var palielināt līdz 12 800.
  • Īpaši asa 11 punktu autofokusa sistēma: izbaudiet ātru un precīzu autofokusa aptvērumu visam kadram neatkarīgi no tā, vai objekts atrodas ārpus centra, ātri pārvietojas vai ir pilnībā neparedzams.
  • Adapteris bezvadu savienojumam ar mobilo ierīci: izmantojiet papildu ierīci WU-1a adapteri, lai kopīgotu attēlus tieši no D3200 kameras uz viedtālruni vai planšetdatoru vai attāli vadītu kameru ar viedierīci*.
  • EXPEED 3: Nikon ātrā un jaudīgā attēlu apstrādes programma nodrošina ātru darbību, pārsteidzoši skaidrus attēlus ar izcilu krāsu atveidi un uzlabotu video ierakstīšanu.
  • Sižetu atpazīšanas sistēma: ļaujiet D3200 kamerai palīdzēt jums iemūžināt pirmšķirīgus attēlus. Nikon sižetu atpazīšanas sistēma detalizēti analizē sižetu, kādā uzņemat attēlus, un pielāgo fokusu, ekspozīciju un baltā balansu optimālam rezultātam.
  • Nepārtraukta uzņemšana ar ātrumu 4 kadri/s: uzņemiet notiekošo ar ātrumu 4 kadri sekundē un iemūžiniet mainīgas kustības vai sejas izteiksmes pareizajā brīdī.
  • Fotogrāfijas retušas izvēlne: uzlabojiet fotogrāfijas kamerā, izmantojot dažādus rīkus un efektus. Retušas rīkos ir ietverta Izmēra maiņa, Ātrā retuša un Iztaisnošana. Efektos ir ietverta opcija Izvēles krāsa, Krāsu skice un Miniatūrefekts, kas attāliem objektiem liek izskatīties kā mērogā darinātiem modeļiem.
  • Aktīvā D-Lighting: iemūžiniet vairāk detaļu augsta kontrasta apgaismojuma apstākļos. Nikon funkcija Aktīvā D-Lighting automātiski saglabā detaļas gan gaišās, gan tumšās vietās, radot satriecošus attēlus ar dabisku kontrastu.
  • Prasmīgs autofokuss video uzņemšanai: izbaudiet nepārtrauktu autofokusu (AF), uzņemot D-video. Pilna laika servo AF (AF-F) un objekta kustības paredzēšanas AF nezaudē fokusu, uzņemot kustīgus objektus. Sejas prioritātes AF ir ideāls dažādu pasākumu uzņemšanā, kad vēlaties izbaudīt notikumus un ļaut kamerai fokusēt sejas.
  • Vispusīgas video opcijas: varat ierakstīt Full HD (1080 p) video ar 30 p, 25 p un 24 , un kamera atbalsta arī Nikon ME-1 stereomikrofona izmantošana. Rediģēšanas funkcijas kamerā ļauj veikt tādas darbības kā video sākuma un beigu brīža iestatīšanu. Mini HDMI izvade iespējo atskaņošanu HD televizorā.
  • NIKKOR objektīvi: izmantojiet Nikon leģendāros NIKKOR objektīvus, lai iemūžinātu attēlus ar košām krāsām, satriecošiem kontrastiem un smalkām detaļām vai eksperimentētu ar kinematogrāfijas efektiem. Nevainojamu portretu uzņemšanai izmantojiet ātros objektīvus, tuvplāniem — mikroobjektīvus, bet attāliem objektiem — telefoto objektīvus.
  • Prieks lietot: pateicoties D3200 kameras vieglajam un īpaši ergonomiskajam korpusam, fotoattēlu uzņemšana sagādās jums prieku. Kamerai ir stingri satverams rokturis, tāpēc to ir ērti turēt. Biežāk lietotajām funkcijām, piemēram, D-video vai tiešā skata funkcijai, ir pielāgotas viena pieskāriena pogas, tāpēc ar kameru ir viegli darboties.