Nikon1 Nikkor 18.5 f/1.8Nikon šodien iepazīstina ar pašlaik visātrāko 1 NIKKOR objektīvu – 1 NIKKOR 18.5mm f/1.8 primāro objektīvu.

Vilinošs papildinājums Nikon 1 sistēmai – šis skaidrais CX formāta standarta objektīvs piedāvā Nikon 1 īpašniekiem iespēju izmēģināt vēl ko vairāk par komplektā iekļauto objektīvu un izbaudīt visas radošās iespējas, ko sniedz ātrs apertūras atvērums, tajā skaitā patīkami izplūdinātu fonu portretiem un ērtu uzņemšanu vāja apgaismojuma apstākļos.

Džordijs Brinkmens (Jordi Brinkman), Nikon 1 kompaktās sistēmas kameru ražošanas menedžeris komentē: “Nikon 1 tagad ir savā kategorijā visvairāk pārdotā sistēma Eiropā un 1 NIKKOR objektīvu nelieli izmēri ir Nikon 1 priekšrocību noteicošais faktors, kas nodrošina ērtu pārnēsāšanu, jaudu un ātrumu, tomēr nezaudējot neko no kvalitātes. Būdams ātrākais objektīvs šajā klāstā, 1 NIKKOR 18.5mm f/1.8 ļauj iegūt lieliskus attēlus vājā apgaismojumā un brīnišķīgu izplūdināšanas (bokē) efektu: tas patīkami paplašina Nikon 1 sistēmas iespējas.”

 
1 NIKKOR klāsts

1 NIKKOR objektīvi tver dzīvi ar nepārspētu asumu. Izstrādāts paturot prātā aktīvu dzīvesveidu, šis pieaugošais klāsts aptver plašu sižetu izvēli un ikviens objektīvs ir pielāgots video uzņemšanai. Apvienojumā ar Nikon 1 kameru pārnēsāšanas ērtībām, jaudu un ātrdarbību, 1 NIKKOR objektīvu nelielie izmēri padara Nikon 1 sistēmu unikālu. Būdams ātrākais objektīvs šajā klāstā, 1 NIKKOR 18.5mm f/1.8ļauj iegūt lieliskus attēlus vājā apgaismojumā, arī pie zemiem ISO jūtības iestatījumiem, kā arī portretus ar jauku bokē efektu.
 
Ātrs un dzidrs

18,5 mm fokusa attāluma un liela apertūras atvēruma iespaidīgā kompensācija padara šo jauno 1 NIKKOR objektīvu ideāli piemērotu uzņemšanai vājā apgaismojumā un portretu fotografēšanai. 18,5 mm nemainīgs fokusa attālums nodrošina attēla leņķa ekvivalentu apm. 50 mm pie 35 mm formāta, kas ir ideāli piemērots portretu un vispārēja satura fotogrāfiju uzņemšanai. Ātrā apertūra ar maksimālo atvērumu f/1.8 perfekti līdzsvaro asumu un bokē efektu, atveidojot darbību vājā apgaismojumā ar nepārspējamu dzidrumu, ļaujot jums izcelt objektus un veidot attēlus ar vienmērīgu, nefokusētu fonu.
 
Augstas kvalitātes stikls

Veidots no augstas kvalitātes stikla, šis 1 NIKKOR objektīvs nodrošina maksimālu asumu no vienas malas līdz otrai arī pie maksimālā apertūras atvēruma. Asfēriskās lēcas elements nodrošina nepārspējamu izšķirtspēju un kontrastu, bet plūstošas darbības apertūras atvēruma mehānisms ļauj ātri pāriet no asa uz izplūdušu fonu neatkarīgi no tā, vai jūs uzņemat nekustīgus attēlus vai video. Objektīva nelielie izmēri perfekti sader ar mazo Nikon 1 kameras korpusu, garantējot ērtu pārnēsāšanu, bet nezaudējot neko no attēla kvalitātes.
 
Dizains un stils

Viegls, ērti pārnēsājams un nopērkams par izdevīgu cenu, jaunais 1 NIKKOR objektīvs pieejams mirdzošā sudrabkrāsā, matēti melns vai balts. Atsevišķi nopērkamie piederumu ietver mīkstu objektīva somiņu CL-N101 un bajonetes tipa objektīva pārsegu HB-N104, kas palīdz mazināt sānu gaismu un uzplaiksnījumu attēlos, līdz ar to uzlabojot kontrastu un krāsu piesātinājumu.

Objektīvs apgādāts ar priekšējo un aizmugurējo vāciņu.