Nikon SB-310Nikon Europe šodien iepazīstina ar jaunu iesācēju līmeņa zibspuldzi — Nikon SB-300.

Kompaktā, vieglā, daudzpusīgā un ērti pārnēsājamā Speedlight zibspuldze ir lieliski piemērota jaunajiem fotogrāfiem, kuri vēlas izmantot ko vairāk par kamerā iebūvētās zibspuldzes sniegtajām iespējām un atklāt daudz radošākas apgaismojuma iespējas. Zibspuldze ir saderīga ar Nikon digitālajām vienobjektīva spoguļkamerām un COOLPIX kamerām, kas aprīkotas ar piederumu pieslēgvietu, un tā sniedz iespēju kontrolēt gaismas kvalitāti un virzienu, lai attēliem piešķirtu efektu.

Zibspuldzi SB-300 var ārkārtīgi viegli lietot pat iesācēji, un tā iedvesmos jaunos fotogrāfus realizēt savas radošās ieceres, jo tā vienkāršā veidā ļauj pievienot efektus dienasgaismā uzņemtām fotogrāfijām, eksponēt objekta detaļas pat sarežģītos pretgaismas apstākļos vai izkliedēt gaismu, pavēršot zibspuldzi pret griestiem.

Zurabs Kiknadze (Zurab Kiknadze), objektīvu, piederumu un programmatūras ražošanas menedžeris, Nikon Europe, komentē: “Ar zibspuldzi var ne tikai izgaismot objektus tumšā vidē, un jaunā zibspuldze SB-300 topošajiem fotogrāfiem piedāvā lielisku iespēju to atklāt. Izmantojot zibspuldzi, lietotāji vienkāršā veidā var kontrolēt gaismu situācijās, kad apkārtējās vides apgaismojums vai dabiskā gaisma, iespējams, krīt no nevēlama leņķa vai arī tā nav vēlamajā krāsā, siltumā un intensitātē. Pat ja esat iesācējs fotografēšanā ar zibspuldzi un strādājat sarežģītos apgaismojuma apstākļos, varēsiet pārvarēt nepateicīgās gaismas radītās grūtības un radīt tieši tādus attēlus, kādus tos iztēlojāties”.

Gaismas kontrole

Fotografēšana ir māksla radīt attēlus, izmantojot gaismu, un zibspuldze SB-300 piedāvā vieglu veidu par pieņemamu cenu, kā atklāt ārējās zibspuldzes atstāto iespaidu uz attēlu kvalitāti. Izmantojot jaudas skaitli 18/59 (m/pēdas, ar iestatījumu ISO 100), varat izgaismot tālu esošus objektus pat vāja apgaismojuma apstākļos, izmantot zibspuldzi kā piespiedu zibspuldzi, lai izgaismotu smalkas objekta detaļas un mīkstinātu apkārtējās vides apgaismojuma radītos ēnu apgabalus vai arī kompensētu spēcīgu pretgaismu.

Daudzpusība

Zibspuldzes galviņu var noliekt līdz pat 120° leņķim, nodrošinot elastīgākas iespējas, kad fotografējat dažādu veidu sižetus. Lai attēli nebūtu plakani, pavērsiet zibspuldzi pret griestiem vai sienām vai arī nolieciet galviņu tādā leņķī, lai objektam piešķirtu maigāku un dabiskāku izskatu un izveidotu skaistus iekštelpu portretus. Nikon i-TTL zibspuldzes vadības atbalsts nodrošina optimālu automātisko zibspuldzes balansu, un digitālo vienobjektīva spoguļkameru lietotāji kameras korpusā var viegli iestatīt lēnas sinhronizācijas, sarkano acu efekta samazināšanas un citus zibspuldzes režīmus, lai iegūtu dabiska izskata apgaismojumu.

Viegla lietošana

Zibspuldze SB-300 nodrošina ievērojamu apgaismošanas jaudu, vienlaikus būdama ļoti kompakta, tādējādi tā ir lielisks sabiedrotais ceļojumos. Uzņemšana ar zibspuldzi ir viegla — vienkārši pievienojiet to tieši pie kameras piederumu pieslēgvietas un ieslēdziet to. Nav nepieciešams izmēģināt nepazīstamas izvēlnes un izprast tās. Zibspuldzes SB-300 barošanu nodrošina divas AAA izmēra baterijas, kas ir plaši pieejamas visā pasaulē, un tā lietotājiem sniedz iespēju izbaudīt fotografēšanu ar zibspuldzi jebkurā vietā.

Komplektā ar zibspuldzi SB-300 iekļauts mīksts maisiņš.

Galvenās iezīmes

Pārnēsājama zibspuldze: lieliski piemērota, ja nepieciešams vairāk apgaismojuma vai arī vēlaties padarīt radošākus savus attēlus. Saderīga ar i-TTL.

Saderīga ar Nikon digitālajām vienobjektīva spoguļkamerām un COOLPIX kamerām, kas aprīkotas ar piederumu pieslēgvietu.

Daudzpusīgs aptvērums: jaudas skaitlis 18/59 (m/pēdas, ar iestatījumu ISO 100) ļauj izgaismot tālu esošus objektus pat vāja apgaismojuma apstākļos.

Pārvaldiet apgaismojumu: zibspuldzes galviņu var noliekt līdz 120° leņķim, sniedzot iespēju izveidot apgaismojumu vēlamajā leņķī. Uzņemiet radošus attēlus, pavēršot zibspuldzi pret griestiem vai sienām.

Viegla lietošana: zibspuldze ir viegli lietojama, un to var pievienot tieši pie kameras piederumu pieslēgvietas.

Termiskās izslēgšanās sistēmas funkcija: novērš zibspuldzes bojājumus, kas var rasties pārkaršanas dēļ intensīvas uzplaiksnīšanas laikā.

AAA izmēra baterijas: zibspuldzes SB-300 barošanu nodrošina divas AAA izmēra baterijas, kas ir plaši pieejamas visā pasaulē.

Programmaparatūru var atjaunināt, izmantojot kameras korpusu.

Nikon SB-310 cena ir Ls 97.

Nikon SB-310 aizmugure