LUMIX DMC FZ1000Profesionālas kvalitātes attēli, ko nodrošina 16x optiskās tālummaiņas LEICA DC VARIO-ELMARIT lēca, jaunais Venus Engine un 201 MP 1 collas sensors.

 2014. gada 12. jūnijs – Panasonic šodien paziņojis par LUMIX DMC-FZ1000, savu līdz šim modernāko pārejas kameru. Izturīgas, kompaktas un augstas kvalitātes konstrukcijas LUMIX DMC-FZ1000 piemīt virkne funkciju, kas ir pirmās šajā kategorijā, tostarp liels 20,1 MP 1 collas augstas jutības MOS sensors un 4K video ieraksta iespēja nepārspētais attēla un video kvalitātei.

Kamerā ir 16x optiskās tālummaiņas LEICA DC VARIO-ELMARIT, kam ir
F2.8-4.0 atvēruma diapzons un kas var nodrošināt pārsteidzoši skaistu fokusa samazinājumu, kad to izmanto apvienojumā ar jaunā Venus Engine un sensora veiktspēju.

 Turklāt LUMIX DMC-FZ1000 piemīt 4K (QFHD 4K: 3840x2160, līdz 25fps (PAL) MP4) video ieraksts pirmo reizi digitālajā kompaktajā kamerā. Tas ļauj lietotājam eksperimentēt ar Panasonic jauno fotogrāfijas priekšlikumu, izgriežot 8MP līdzvērtīgu attēlu no 4K video ieraksta.

Jauno tehnoloģiju apvienojums, lai panāktu vienreizēju attēla kvalitāti

Panasonic apņemšanās nodrošināt inovatīvas attēlveidošanas tehnoloģijas, kas tiek demonstrēta visā LUMIX produktu klāstā, ir spērusi vēl vienu soli uz priekšu, izstrādājot pavisam jauno LUMIX DMC-FZ1000 pārejas kameru. Pavisam jauns sensors, izmainītas konstrukcijas Venus Engine un pārsteidzošā LEICA DC VARIO-ELMARIT lēca apvienoti, lai nodrošinātu optimālu attēla kvalitāti, izšķirtspēju un krāsu atveidošanu, kas parasti raksturīga kamerām ar maināmām lēcām.

  • Liels 1 collas, augstas jutības MOS sensors: LUMIX DMC-FZ1000 ir jaunizstrādātais 20,1 MP 1 collas augstas jutības MOS sensors, kas ir aptuveni četras reizes lielāks par 1/2,3 collu sensoru, kāds sastopams lielākajā daļā salīdzināmo kameru. Pateicoties Panasonic pieredzei saistībā ar visjaunāko sensoru izpēti, ir panākts daudz lielāks pikseļu izmērs, kas ļauj uztvert vairāk gaismas, nodrošinot ļoti jutīgu attēla uzņemšanu, sasniedzot lielisku rezultātu vāja apgaismojuma apstākļos un būtiski uzlabotu samazinātā fokusa efektu. Neatkarīgi no tā, kas redzams caur kameras objektīvu, lietotājs var būt pilnīgi pārliecināts, ka ikviena detaļa tiks fiksēta ar elpu aizraujošu precizitāti.
  • Augstas kvalitātes LEICA lēca ar 16x optisko tālummaiņu: LUMIX DMC-FZ1000 gūst priekšrocības, arī pateicoties Panasonic ilglaicīgajai sadarbībai ar LEICA. Spožā DC VARIO-ELMARIT lēca ar 16x optisko tālummaiņu ir testēta saskaņā ar LEICA stingro testēšanas kārtību, lai nodrošinātu, ka iekārtas optiskā veiktspēja ir lieliska ikvienai fotogrāfijai un video kadram. LUMIX DMC-FZ1000 var slāpēt izkropļojumu platajā pusē un mazināt hromātisko abrāziju tele pusē. Turklāt, augstākās klases kameras F2,8-F4,0 atvērums palīdz lietotājam uzņemt pietuvinātus kadrus, nesastopoties ar biežo attēla izplūšanas problēmu. Arī, izmantojot fiksēto 16x LEICA DC VARIO-ELMARIT lēcu (35 mm kameras ekvivalents:
    25-400 mm) , lietotājiem nav jānes līdzi neskaitāmas lēcas un piederumi, padarot grūtos ceļojuma punktus mazliet vieglāk sasniedzamus.
  • Uzlabotais Venus Engine: Panasonic pavisam jaunais Venus Engine būtiski uzlabo līdzšinējo optiskā jutīguma, izšķirtspējas, gradācijas un krāsu attēlošanas līmeni, lai veidotu attēlus un video, kas ir daudz precīzāki un autentiskāki, nekā to spēj nodrošināt jebkura cita šodien pieejamā pārejas kamera. Engine jaunais filtrs izpludina nevēlamos traucējumus attēlā, izveidojot dabiskākus attēlus, un jaunais atvēruma filtrs apstrādā smalkākās detaļas, piemēram, matu un ādas toni, ar augstāku frekvenci, nodrošinot, ka fotogrāfijās un video kadros ietverti vissmalkākie katra kadra elementi. Venus Engine ir būtiska ietekme arī uz krāsu attēlojumu - nokrāsa, piesātinājums un caurspīdīgums tiek sadalīts 16 asīs, lai veiktu smalkas korekcijas un precīzi izvērtētu katru un ikvienu krāsu uzņemtajā kadrā.

Pasaulē pirmā pārejas kamera ar 4K iespēju

Ar LUMIX DMC-FZ1000 Panasonic turpina dzēst robežas starp profesionālas kvalitātes fotogrāfiju un video. Pirmo reizi iespaidīgās 4K ieraksta priekšrocības tagad ir pieejamas, izmantojot pārejas kameru, ļaujot lietotājiem radīt reālistisku un aizraujošu kinematogrāfijas pasauli, kas piesātināta ar detaļām un pilnvērtīgām krāsām. Ar papildu Full HD un VGA ieraksta iespējām ir panākta video iespēja jebkurai situācijai.

  • Pasaulē pirmā 4K pārejas kamera: Panasonic ir mainījis kompaktās kameras definīciju, radot pirmo tādu kameru, kurā ietverta 4K video ieraksta funkcija, nodrošinot video ierakstu ar izšķirtspēju, kas četras reizes augstāka par Full HD. 4K (QFHD 4K: 3840x2160, līdz 25fps (PAL) MP4), liela sensora un spožas LEICA lēcas apvienojums nodrošina video kvalitāti, kas jāredz, lai noticētu. Neatkarīgi no tā, vai saturu skatās uz 4K vai Full HD ekrāna, LUMIX DMC-FZ1000 kameras 4K video funkcija padara ikvienu detaļu precīzāku un ikvienu krāsu autentiskāku attiecībā pret oriģinālu. LUMIX DMC-FZ1000 var veikt ierakstu arī dažādos augstas kvalitātes video formātos – tostarp MP4 un AVCHD – tāpēc rosīgie filmu veidotāji var pārnest, rediģēt un baudīt savas uzņemtās filmas ātri un ērti.Un vēl - lietotāji var ierakstīt stopkadrus pēc 4K video ierakstīšanas, izveidojot 4K attēlu ar vissīkākajām detaļām un īpašu dziļumu.
  • Full HD ātras darbības video: Kā arī līdz 30 minūšu nepārtraukta filmēšana 4K režīmā[1] - LUMIX DMC-FZ1000 ātras darbības video funkcija ļauj lietotājiem ierakstīt Full HD video ar 100 fps (PAL), nodrošinot stabilu un nesaraustītu video ierakstu.
  • Līdzsvarota tālummaiņa stabilam video: LUMIX DMC-FZ1000 ir vairākas iezīmes, lai nodrošinātu, ka lietotāji var uzņemt vislabākos video bez papildu piederumiem. Hybrid 5-axis Optical Image Stabilisation[2], līmeņa mērierīces un viegli lietojamā tālummaiņa nodrošina stabilu video ierakstu bez vibrācijām, neitralizējot jebkādas rokas kustības un atceļot nepieciešamību izmantot smago statīvu lielākajā daļā situāciju.

Nepārspēts lietošanas vieglums, kreativitāte un kontrole

Pateicoties augstas kvalitātes un izturīgai konstrukcijai, kas uzsver lielā diametra LEICA DC VARIO-ELMARIT lēcu, kopā ar AF un kreatīvajām funkcijām, kas izstrādātas, lai piedāvātu nepārspētu lietošanas ērtumu un reakciju, Panasonic jaunākā LUMIX kamera ir perfekts fiksētās lēcas kompanjons jebkurā piedzīvojumā.

  • Ātrāks un precīzāks AF: Jauna un uzlabota AF funkcija, ko darbina lineārā motora sistām un Panasonic Depth from Defocus tehnoloģija, ļauj kamerai sasniegt fokusēšanas ātrumu, kas ir par 275% ātrāks nekā LUMIX DMC-FZ200 un lielākajai daļai standarta pārejas modeļiem. Ar 0,09 sekunžu fokusu platdarbības režīmā un 0,17[3] sekunžu fokusu tele režīmā, izmantojot Live View Finder (LVF), pat viskustīgākos objektus var fiksēt ar nepārspētu precizitāti. LUMIX DMC-FZ1000 ir arī ātras darbības vairākkadru uzņemšanas iespēja, tāpēc lietotājiem būs ducis iespēju, kā noķert teicamu savvaļas dzīvnieku kadru katru sekundi.
  • Jaunas fokusēšanas iespējas:

Full Area AF

Full Area AF ļauj lietotājam iestatīt fokusu uz jebkuru skata lauka punktu.

      49-Area AF

Fokusa noteikšanas zona ir palielinājusies līdz 49 punktiem, kas nozīmē, ka Custom Multi AF režīmā lietotājs var radīt daudz elastīgākas kompozīcijas, brīvi izvēloties jebkādu šo 49 fokusa bloku skaitu.

            1-Area AF

1-Area AF kadra zonas lielumu tagad var brīvi mainīt ne tikai manuālajā, bet arī automātiskās fokusēšanas režīmā.

Pinpoint AF

Pinpoint AF palīdz iestatīt fokusu uz pavisam sīku zonu, palielinot to daļu, ko var redzēt ar frame-in-frame logu.

Low Light AF

Low Light AF nodrošina augstāku veiktspēju -4EV vāja apgaismojuma situācijā, kas ir līdzvērtīgi fotografēšanai zem zvaigžņotām debesīm bez neviena cita gaismas avota.

Focus Peaking

Focus Peaking funkcija nodrošina lietotājam praktiskāku kontroli pār fokusēšanu, parādot fokusa pozīciju MF un AF+MF režīmos. Lietotājs var redzēt fokusa paaugstināšanos, vērojot subjektu dzīvā skata režīmā.

Eye Detection AF

Eye Detection AF automātiski iestata fokusu uz cilvēka sejas aci un sāk fokusēšanu, tiklīdz fotogrāfs ieskatās LVF.

  • Kristāldzidrs displejs: LUMIX DMC-FZ1000 ir iekļauti arī duālās ātrās reaģēšanas kristālskaidri displeji, lai padarītu kadrēšanu un attēlu un video izskatīšanu baudāmāku kā jebkad agrāk. Gan pārstrādātais 2,359k OLED Live View Finder (LVF), gan 3 collu 921-K dot LCD displejs nodrošina izcilu izšķirtspēju. Pateicoties reakcijas laikam, kas ir par 300% ātrāks nekā līdzīgiem modeļiem, skats caur LVF par 100% atbilst oriģinālam. Kamerai piemīt arī nozarē vadošais uzsākšanas laiks pārejas kamerai, ļaujot lietotājam sagatavoties fotografēšanai no nulles tikai 0,66 sekunžu laikā.
  • Dalieties ar savu kreativitāti: Virkne filtru sniedz pilnīgu radošo kontroli, tāpēc lietotāji var piešķirt saviem šedevriem īpašu noskaņu. LUMIX
    DMC-FZ1000 ir 22 dažādi filtri[4], sākot ar Sepia un High Dynamic, līdz Soft Focus un Miniature Effect. Pēc tam, kad ir uzņemts lielisks attēls, LUMIX
    DMC-FZ1000 piedāvā dažādas savienojumu iespējas, lai dalītos ar to ar saviem draugiem un ģimeni. Kamerā iekļauta Wi-Fi savienojamība ar NFC tehnoloģiju, lai piedāvātu viselastīgākās foto uzņemšanas iespējas, kā arī momentānas dalīšanās ar attēlu iespējas, ja esat tālu prom no mājām. Un vēl, izmantojot viedtālruni vai planšeti, lietotāji var tālvadības režīmā ierakstīt gan stopkadrus, gan video, gan regulēt tālummaiņu, fokusu, atvērumu un ekspozīciju.
LUMIX DMC FZ1000
LUMIX DMC FZ1000

[1] 4K video var ierakstīt līdz 29 minūtēm 59 sekundēm. Lietot SDXC/SDHC atmiņas karti, kas savietojama ar UHS 3. ātruma kategoriju 3 (U3), kad izmantojat augsta bitu ātruma video ieraksta režīmu ar 100 bps vai vairāk.

[2] Nav savietojams ar 4K video ierakstu.

[3] Panasonic iekšējā pārbaude (bezgalība līdz 2 m fotografēšanas laika aizture)

[4] Filtri Expressive / Retro / Old Days / High Key / Low Key / Sepia / Monochrome / Dynamic Monochrome / Impressive Art / High Dynamic / Cross Process / Toy Effect / Toy Pop / Bleach Bypass / Miniature Effect/ Fantasy / One Point Color

Tikai fotogrāfijai: Rough Monochrome/ Silky Monochrome/ Soft Focus / Star Filter/ Sunshine mode