Nikon D810AŠodien Nikon iepazīstina ar kameru D810A, pirmo FX formāta digitālo vienobjektīva spoguļkameru, kas īpaši izstrādāta astrofotogrāfiju uzņemšanai. Ar kameras plašo specializēto funkciju klāstu varat iemūžināt kosmosu izcilos 36,3 megapikseļu attēlos.
Lieliskā kamera D810A ir īpaši modificēta Nikon augstas izšķirtspējas kameras D810 versija. Pārveidotais infrasarkano (IR) staru filtrs četrkārtīgi palielina šīs specializētās digitālās vienobjektīva spoguļkameras H alfa spektra līnijas (viļņa garums aptuveni 656 nm) jutību. Pirmo reizi Nikon vēsturē ir iespējams uzņemt ūdeņraža alfa viļņa garumā izstarojošu miglāju īstās krāsas bez nepieciešamības veikt atsevišķas kameras modifikācijas. Apvienojumā ar jauno filtru kameras īpaši augstā ISO gaismas jutība, izcilā izšķirtspēja un specializēto funkciju klāsts nodrošina iespēju fotogrāfiem iemūžināt smalkākās debesu brīnumu detaļas.
Dērks Džespers (Dirk Jasper), Nikon Europe profesionālo produktu menedžeris, komentē: "Kamera D810A ir jaudīgs tālo debesu fotografēšanas rīks. Ņemot vērā kameras D810 priekšrocības salīdzinājumā ar citiem modeļiem, bija skaidrs, ka astrofotogrāfiju uzņemšanai jāpielāgo tieši šī augstās izšķirtspējas kamera. Astrofotogrāfijā nozīme ir gan smalkām detaļām, gan izcilai precizitātei: kamera D810A atbilst abām šīm prasībām."


Augstas izšķirtspējas astrofotogrāfija
Kamera D810A ir ļoti īpaša ierīce, jo tā radīta, modificējot kameru, kas izšķirtspējas ziņā pārspēj jebkuru citu Nikon digitālo vienobjektīva spoguļkameru. FX formāta sensors ir izstrādāts tā, lai nodrošinātu īpaši detalizētus attēlus un varētu uzņemt augsta kontrasta 36,3 megapikseļu attēlus ar samazinātu nepareizu krāsu attēlojumu. Standarta ISO diapazonu 200–12 800 var palielināt līdz 51 200 ISO (ekvivalents), un 3D trokšņu samazināšanas funkcija nodrošina tīrus, izteiksmīgus attēlus, izmantojot augstu ISO iestatījumu. Nikon ātrā un jaudīgā attēlu apstrādes programma EXPEED 4 palielina kameras vispārējo veiktspēju un samazina krāsu interferenci.

Modificēts infrasarkano (IR) staru filtrs
Patiesi izcilā kamera D810A nodrošina tādus rezultātus, kādus būtu neiespējami iegūt, izmantojot parastu digitālo vienobjektīva spoguļkameru. Astrofotogrāfi ir iecienījuši kameru D810 — tās jauda ir pietiekama nakts debesu fotografēšanai, bet standarta kameras sensors nav piemērots H alfa viļņa garumā izstarojošu miglāju attēlu uzņemšanai. Lai novērstu sarkanās krāsas grupu, parasto digitālo vienobjektīva spoguļkameru optiskie filtri bloķē sarkano gaismu redzamās gaismas diapazonā. Turpretī kameras D810A optiskā filtra parametri ir modificēti tā, lai četrkārtīgi palielinātu ūdeņraža alfa spektra līnijā izstarotās sarkanās gaismas caurlaidību (salīdzinājumā ar D810). Tādēļ tagad fotogrāfi var iemūžināt brīnišķīgās, "patiesi sarkanās" ūdeņraža alfa viļņa garumā izstarojošu miglāju krāsas, neveicot atsevišķas kameras modifikācijas. Kameras D810A priekšrocības ir acīmredzamas, pat fotografējot zvaigžņu laukus un ainavas ar zvaigžņotām debesīm.

Specializētas funkcijas
Kameras D810A specializētās funkcijas palīdz efektīvi novērst vairākas problēmas, ar kurām saskaras astrofotogrāfi. Papildus iestatījumiem Spuldzīte un Laiks ir pieejams jauns, manuāls ilgas ekspozīcijas režīms, kas ļauj paildzināt ekspozīciju līdz pat 900 sekundēm. Lai samazinātu iekšējo vibrāciju ekspozīcijas laikā, fotogrāfi var aktivizēt kameras elektronisko priekšējā aizkara aizvaru un samazināt nelielu detaļu izplūduma risku. Uzņemot tiešajā skatā, iestatījumu Spuldzīte un Laiks virtuālais ekspozīcijas priekšskatījums palīdz iegūt vislabāko fokusu un kadrējumu. Turklāt tiešā skata attēlu var palielināt līdz pat 23x, lai pārbaudītu fokusu ar vislielāko precizitāti — tieši tāpat kā kamerā D810. Ja fotografējat, izmantojot skatu meklētāju, varat pārbaudīt līdzinājumu, izmantojot sarkanā krāsā iezīmēto virtuālo redzesloku.

Vairāk jaudas fotografēšanai
Enerģijas patēriņa ziņā ekonomiskā kamera D810A ir izstrādāta fotografēšanai ilgākā laika posmā, tādēļ varat droši uzņemt tūkstošiem attēlu ar ilgu ekspozīciju. Ar kameras augstas kapacitātes akumulatoru EN-EL15 vienā uzlādes ciklā var uzņemt līdz pat 3860 nekustīgiem attēliem¹, savukārt papildu barošanas avoti nodrošina vēl ilgāku fotografēšanu. Ar kamerai lieliski piemēroto Nikon papildu akumulatoru ar vairākām uzlādes iespējām MB-D12 vienā uzlādes ciklā varēsiet uzņemt līdz pat 10 660 nekustīgiem attēliem.² Akumulatora lietošanas secību var atlasīt un iestatīt kamerā. Lai pagarinātu uzņemšanas laiku vēl vairāk, izmantojiet papildu maiņstrāvas adapteri EH-5b ar barošanas savienotāju EP-5B.

NIKKOR objektīvi
Lieliska kameras D810A priekšrocība ir iespēja izmantot NIKKOR objektīvus. NIKKOR objektīvus atzīst astrofotogrāfijas entuziasti visā pasaulē, jo ar tiem var īstenot kameras 36,3 megapikseļu sensora patieso potenciālu. Šādai kamerai ar lielu megapikseļu skaitu ir svarīgi izmantot augstas kvalitātes optiku — gan ātrus platleņķa objektīvus, piemēram, AF-S NIKKOR 14–24mm f/2.8G ED, gan augstas veiktspējas telefoto objektīvus, piemēram, AF-S NIKKOR 200mm f/2G ED VR II, jo FX formāta objektīvi nodrošina vislabākos rezultātus.

Galveno iezīmju kopsavilkums
• 36,3 megapikseļu FX formāta sensors: nodrošina attēlus ar ļoti augstu kontrastu, samazinot nepareizu krāsu attēlojumu.
• Modificēts infrasarkano (IR) staru filtrs: H alfa spektra līnijas (viļņa garums aptuveni 656 nm) jutība ir četras reizes augstāka nekā kamerā D810.
• Ilgas ekspozīcijas M režīms: ekspozīcijas ilgums līdz 900 sekundēm.
• Elektroniskais priekšējā aizkara aizvars: samazina iekšējo vibrāciju ekspozīcijas laikā, lai iegūtu maksimāli asus rezultātus.
• Izcila ISO jutība: standarta ISO diapazonu 200–12 800 var palielināt līdz 51 200 ISO (ekvivalents).
• Neierobežota nepārtraukta uzņemšana: radiet fotogrāfijas ar iespaidīgām gaismas pēdām. Ierakstiet augstas kvalitātes JPEG attēlus, kamēr vien to nodrošina atmiņas karšu un akumulatora iespējas.
• Tiešais skats: attēlu var palielināt līdz pat 23x, un tam ir pieejams iestatījumu Spuldzīte un Laiks virtuālais ekspozīcijas priekšskatījums.
• Sarkanā krāsā iezīmēts virtuālais redzesloks: izmantojiet skatu meklētāju, lai uzņemšanas laikā pārbaudītu līdzinājumu.
• EXPEED 4: nodrošina pavisam jauna līmeņa kameras vispārējo veiktspēju.
• Picture Control 2.0: ērta pēcapstrāde ar iestatījumu Flat (Blāvs) maksimāli dinamiska diapazona nodrošināšanai; precīza detaļu pielāgošana, izmantojot iestatījumu Clarity.
• Augstākās klases AF darbība: Multi-CAM 3500FX 51 punkta AF sistēmu var konfigurēt 9 punktu, 21 punkta un 51 punkta aptvēruma iestatījumos, un zemākais jutības līmenis ir –2 EV (ISO 100, 20 °C/68 °F).
• Krāsu monitors ar pielāgojamām krāsām: 8,0 cm (3,2 collu), 1229 tūkstošu punktu RGBW šķidro kristālu monitors ar pretatspīduma pārklājumu. Iestatiet jebkādu krāsu balansu un spilgtumu.
• Vairāku apgabalu D-video: pilnas augstas izšķirtspējas (1080p) video FX un DX formātā ar kadru uzņemšanas ātrumu 50p/60p. Izmantojiet pilnu gaismas jutības diapazonu filmēšanas laikā, kā arī kontrolējiet aizvara ātrumu, apertūru un audiosignāla līmeni.
• RAW izmēra S faila formāts: nesaspiesti 12 bitu Nikon NEF faili ar detalizētu krāsu informāciju, kas nodrošina ātrāku attēlu pārsūtīšanu un ērtāku pēcapstrādi.
• Ātrs, izturīgs aizvars: kevlara/oglekļa šķiedru kompozīta aizvars ar 52 ms aizvara aizkavi, kura standarta darbmūžs ir 200 000 atbrīvošanas reižu un aizvara ātrums ir 1/8000–900 s.
• Augstas kapacitātes akumulators EN-EL15: ļoti kompakts un viegls uzlādējams litija jonu akumulators ar kapacitāti 1900 mAh (7,0 V). Uzņemiet līdz 3860 nekustīgiem attēliem¹ vienā uzlādes ciklā.
• Datu nesējs: divi karšu sloti vienmērīgai uzņemšanai. Viens CF kartes slots, kas paredzēts lielātruma UDMA 7 atmiņas kartēm, un viens SD kartes slots, kas paredzēts lielātruma un lielas kapacitātes SDXC un UHS-I atmiņas kartēm.
• Izturīgs magnija sakausējuma korpuss: kameras D810A visaptverošais blīvējums nodrošina aizsardzību pret nelabvēlīgiem laikapstākļiem un putekļiem.
• Vadu un bezvadu savienojums: atbalsta Ethernet un bezvadu LAN savienojumus. Lai izveidotu savienojumu, izmantojiet papildu datu raidītāju UT-1 un bezvadu raidītāju WT-5.
• Papildu piederumi: pagariniet uzņemšanas laiku, izmantojot akumulatoru ar vairākām uzlādes iespējām MB-D12 vai maiņstrāvas adapteri EH-5b ar barošanas savienotāju EP-5B.

¹ Pamatojoties uz Nikon testu rezultātiem, neizmantojot iebūvēto zibspuldzi un neatskaņojot attēlus. Atbilstoši CIPA standartiem vienā uzlādes ciklā var uzņemt aptuveni 1200 attēlus, ja iebūvētā zibspuldze tiek izmantota katrai otrajai ekspozīcijai.
² Pamatojoties uz Nikon testu rezultātiem, neizmantojot iebūvēto zibspuldzi. Atbilstoši CIPA standartiem var uzņemt aptuveni 3270 attēlus, ja iebūvētā zibspuldze tiek izmantota katrai otrajai ekspozīcijai.

Nikon D810A

Nikon D810A

Nikon D810A