Nikon COOLPIX P610 L840 L340Šodien tika prezentēti trīs jaunpienācēji Nikon COOLPIX tālummaiņas sērijā, kas ļauj tvert dzīves mirkļus neticami detalizēti.
Jaunā 16 megapikseļu kamera COOLPIX P610 paver nebijušas iespējas gan nakts skatu, gan dabas, gan citu objektu fotografēšanā, pateicoties izcilajai 60x optiskajai tālummaiņai, ko var palielināt līdz 120x Dynamic Fine Zoom tālummaiņai¹. Elektroniskais skatu meklētājs un lielais augstas izšķirtspējas 921 tūkstoša punktu maināma leņķa ekrāns ar spilgtu RGBW krāsu tehnoloģiju iedvesmo radošai kadrēšanai, savukārt iebūvētais Wi-Fi² un NFC³ atbalsts nodrošina tūlītējas kopīgošanas iespēju, vienkārši pieskaroties ar kameru viedierīcei³. Iebūvētā GPS un GLONASS sistēma izsekos līdzi uzņemšanas vietām, savukārt divkāršā noteikšanas optiskā VR (vibrāciju samazināšanas) sistēma nodrošinās kameras stabilitāti, tādēļ detaļas būs asas, pat ja izmantosiet pilnu tālummaiņu vai uzņemsiet automātisko pilnas augstas izšķirtspējas video (1080/60p).
Viegli pietuviniet īpašos dzīves mirkļus, izmantojot 16 megapikseļu kameru L840. Iemūžiniet ainavas un dzīvo dabu vai uzņemiet izcilus ģimenes svinību tuvplānus, izmantojot 38x optisko tālummaiņu, ko var palielināt līdz 76x Dynamic Fine Zoom tālummaiņai¹. Sižeta automātiskais atlasītājs atvieglo detalizētu mēness vai putnu attēlu uzņemšanu, savukārt ar lielo, noliecamo šķidro kristālu ekrānu, vienkārši nospiežot pogu, var uzņemt pilnas augstas izšķirtspējas video (1080/60i) no vēl neredzētiem skatu punktiem. Varat nekavējoties kopīgot iecienītākos attēlus, izmantojot iebūvēto Wi-Fi² un NFC³ atbalstu.


Klasiskā dizaina 20 megapikseļu kameras COOLPIX L340 kompaktajā korpusā ir iebūvētas gan platleņķa, gan telefoto iespējas. Objektīvs ar 28x optisko tālummaiņu, kura tuvinājumu var palielināt līdz 56x Dynamic Fine Zoom tālummaiņai¹, ļauj piekļūt notikumiem vēl tuvāk, un viena pieskāriena augstas izšķirtspējas ierakstīšanas funkcija vienkāršo pārslēgšanos no fotografēšanas režīma uz video ierakstīšanas režīmu. Augstas veiktspējas vibrāciju samazināšana nodrošina kameras stabilitāti, lai uzņēmumi vienmēr būtu izteiksmīgi un video — vienmērīgi, savukārt ērtais rokturis samazina kameras drebēšanu. Kameras lietošana ir ērta, un lielais šķidro kristālu displejs nodrošina izcilu redzamību kadrēšanas un atskaņošanas laikā, bet kameras darbību nodrošina viegli pieejamās AA baterijas.
Nikon Europe COOLPIX produktu ražošanas vadītāja Inese Bernardesa (Ines Bernardes), šodien iepazīstinot ar jaunākajām augstas veiktspējas COOLPIX kamerām, teica:
"Šīs jaunās kameras var ātri pārslēgties no dabas fotografēšanas uz jautru ballīšu iemūžināšanu kopā ar draugiem, sniedzot jaunas radošu leņķu meklēšanas un unikālu detaļu ierakstīšanas iespējas atbilstoši jūsu personiskajam fotografēšanas stilam.
Kamera COOLPIX P610 ir lieliski piemērota lietošanai dabā, jo kameras pārsteidzošā 60x optiskā tālummaiņa, ko var palielināt līdz 120x Dynamic Fine Zoom tālummaiņai¹, spēj iemūžināt vissmalkākās detaļas, tādēļ tā ir lieliski piemērota putnu vērošanai un mēness fotografēšanai. Maināma leņķa ekrāns un elektroniskais skatu meklētājs sniedz pilnīgu kadrēšanas brīvību, savukārt iebūvētais Wi-Fi² un NFC³ atbalsts ļauj acumirklī kopīgot labākos uzņēmumus.
Kameras COOLPIX L840 38x optiskā tālummaiņa, ko var palielināt līdz 76x Dynamic Fine Zoom tālummaiņai¹, ļauj iemūžināt brīnišķīgas sejas izteiksmes svinību laikā no jebkuras vietas telpā vai neuzkrītoši tuvināt aizraujošas detaļas, vērojot dzīvo dabu. Sižetu režīms atvieglo šo objektu uzņemšanu, lielais, noliecamais ekrāns nodrošina elastīgas kadrēšanas iespējas, bet iebūvētais Wi-Fi² un NFC³ atbalsts ļauj ērti kopīgot attēlus, atrodoties ceļā.
Kameras COOLPIX L340 klasiskais, bet kompaktais dizains nozīmē, ka varat ērti fotografēt gan platleņķa, gan telefoto režīmā, ko nodrošina objektīvs ar 28x optisko tālummaiņu, kas palielināma līdz 56x Dynamic Fine Zoom tālummaiņai¹. Kameru ir ērti lietot, turklāt kadrēšanu atvieglo lielais šķidro kristālu displejs. Ērtais rokturis palīdz samazināt kameras drebēšanu, līdz ar to varat uzņemt vienmērīgus HD video."

Bagātīgas detaļas, tūlītēja kopīgošana
Ar šīm kamerām varat nokļūt pašā notikumu epicentrā, nesperot ne soli, un tās ir viegli pārnēsājamas, jo izcilā tālummaiņa nodrošināta kompaktā korpusā. Īpaši jaudīgās optiskās tālummaiņas palielinājums kamerā COOLPIX P610 ir 60x, kamerā COOLPIX L840 — 38x un kamerā COOLPIX L340 — 28x, un visos modeļos tās kapacitāte ir dubultojama, izmantojot Dynamic Fine Zoom tālummaiņu¹. Neatkarīgi no tā, vai vēlaties fotografēt makro režīmā vai tālumā uz zemes vai nakts debesīs, šīs kameras lieliski paveic visus uzdevumus. Kad izdodas uzņemt izcilu fotogrāfiju, varat nekavējoties to kopīgot, izmantojot iebūvēto Wi-Fi² un NFC³ atbalstu, kas pieejams gan kamerā COOLPIX P610, gan kamerā COOLPIX L840.

Radoša kadrēšana, unikāla vīzija
Viegli atrodiet jaunus skatu punktus, izmantojot kameras COOLPIX P610 maināma leņķa ekrānu un elektronisko skatu meklētāju vai kameras COOLPIX L840 noliecamo ekrānu. Uzņemiet no zema leņķa, lai fotografētu dzīvnieku acu augstumā, vai no augsta leņķa, paceļot kameru virs cilvēku pūļa vai dabiskiem šķēršļiem, lai iemūžinātu tālumā notiekošu darbību. Izaiciniet sevi un atklājiet jaunas pierasto objektu perspektīvas, izmantojot brīvību, ko sniedz noliecamais ekrāns. Kameras COOLPIX L340 lielais displejs sniedz izcilu redzamību pat tiešā saules gaismā vai vājā apgaismojumā, ļaujot viegli atrast vislabāko leņķi.

Galveno iezīmju kopsavilkums — P610
• NIKKOR 60x optiskās tālummaiņas objektīvs: kameras 60x optiskā tālummaiņa nodrošina izcilu aptvērumu (24–1440 mm), un to var palielināt līdz 120x Dynamic Fine Zoom tālummaiņai¹.
• Divkāršās noteikšanas optiskā VR (vibrāciju samazināšana): uzlabotais vibrāciju samazināšanas algoritms samazina kameras drebēšanu telefoto uzņemšanas laikā, turot kameru rokās.
• Iebūvēts Wi-Fi un NFC atbalsts: nekavējoties kopīgojiet attēlus, tikai vienreiz nospiežot Wi-Fi² pogu vai ar kameru, kurā ir iespējota NFC³ tehnoloģija, pieskaroties viedierīcei³.
• Iebūvēta GPS un GLONASS sistēma: uzņemšanas laikā ātri iegūstiet detalizētu informāciju par atrašanās vietu, izmantojot GPS un GLONASS starptautisko satelītu sistēmu.
• No aizmugures izgaismots 16 megapikseļu CMOS attēla sensors: šis īpaši jutīgais attēla sensors ļauj viegli uzņemt asus un skaidrus attēlus ar zemu trokšņu līmeni.
• Pilnas augstas izšķirtspējas video: ar vienu pieskārienu uzņemiet īpaši vienmērīgus HD video (1080/60p) ar augstas kvalitātes skaņu, ko nodrošina mikrofons ar mainīgu skaņas uztveršanas virzienu tālummaiņas laikā.
• Liels maināma leņķa šķidro kristālu displejs: atklājiet radošus skatu punktus un viegli uzņemiet pašportretus, izmantojot augstas izšķirtspējas 7,5 cm/3,0 collu 921 tūkstoša punktu maināma leņķa ekrānu.

Galveno iezīmju kopsavilkums — L840
• NIKKOR 38x optiskās tālummaiņas objektīvs: nepalaidiet garām nevienu detaļu, izmantojot 38x optisko tālummaiņu, ko var palielināt līdz 76x Dynamic Fine Zoom tālummaiņai¹ — aptvērums no 22,5 mm līdz 855 mm.
• Iebūvēts Wi-Fi un NFC atbalsts: sazinieties sociālajos tīklos, tikai vienreiz nospiežot Wi-Fi² pogu vai ar kameru, kurā ir iespējota NFC³ tehnoloģija, pieskaroties viedierīcei³.
• No aizmugures izgaismots 16 megapikseļu CCD matricas attēla sensors: tiek garantēti asi attēli un skaidras detaļas, pat fotografējot vājā apgaismojumā.
• 7,5 cm/3,0 collu 921 tūkstoša punktu šķidro kristālu noliecamais ekrāns: atklājiet jaunas perspektīvas, ko sniedz noliecamais ekrāns, fotografējot no zema leņķa bērna acu augstumā vai no augsta leņķa virs cilvēku pūļa.
• Mēness režīms un putnu vērošanas režīms: viegli uzņemiet mēness un putnu attēlus, izmantojot sižeta automātisko atlasītāju, kas optimizē sarežģīti uzņemamu objektu fotografēšanas iestatījumus.
• Pilnas augstas izšķirtspējas video: pārslēdzieties no nekustīgo attēlu režīma uz pilnas augstas izšķirtspējas video (1080/60i) režīmu, vienreiz pieskaroties pogai, un rediģējiet video atskaņošanas laikā.

Galveno iezīmju kopsavilkums — L340
• NIKKOR 28x optiskās tālummaiņas objektīvs: iemūžiniet visus notikumus, izmantojot 28x optisko tālummaiņu, ko var palielināt līdz 56x Dynamic Fine Zoom tālummaiņai¹ — aptvērums no 22,5 mm līdz 630 mm.
• Viegla lietošana: ērtais rokturis un saprotami izvietotās vadīklas padara kameras lietošanu intuitīvu un dabisku.
• 20 megapikseļu CCD matricas attēla sensors: jutīgais attēla sensors nodrošina asus, skaidrus un detalizētus attēlus, kas ir lieliski piemēroti palielināšanai līdz lielu fotogrāfiju vai plakātu izmēram.
• Platleņķa aptvērums: tālummaiņas objektīvs, kas nodrošina platleņķa un telefoto aptvērumu, ļauj piekļūt tuvāk darbībai gan ikdienas dzīvē, gan dažādos pasākumos.
• HD video: iemūžiniet īpašos mirkļus video. Viegli pārslēdzieties no fotografēšanas režīma uz HD video (720p) režīmu, izmantojot īpašu video ierakstīšanas pogu.
• Mērķa meklēšanas AF: šī funkcija ātri un precīzi nosaka objekta atrašanās vietu un nodrošina skaidru autofokusu (AF), tādēļ vienmēr iegūsiet izteiksmīgas fotogrāfijas.

¹ Dynamic Fine Zoom tālummaiņas palielinājums tiek aprēķināts, ņemot vērā maksimālo optiskās tālummaiņas platleņķa pozīciju.
² Nepieciešama Nikon lietotnes Wireless Mobile Utility instalēšana (saderīga ar operētājsistēmām iOS un Android™) jūsu viedierīcē.
³ Tuva darbības lauka sakari (Near Field Communication — NFC) darbojas saderīgos Android™ (Android 4.0 vai jaunākas versijas) viedtālruņos un planšetdatoros. Pirms lietošanas jāinstalē Nikon lietotne Wireless Mobile Utility un jāiestata attēlu pārsūtīšana.