Nikon COOLPIX P900Aizrautīgus dzīvās dabas un naksnīgās debess fotogrāfus iepriecinās jaunās Nikon kameras COOLPIX P900 izlaišana — tai ir satriecoša 83x optiskā tālummaiņa, kas nodrošina tādu detaļu iemūžināšanu, ko nav iespējams redzēt ar neapbruņotu aci.
Pārsteidzoši jaudīgā optiskā tālummaiņa aptver diapazonu no 24 mm līdz 2000 mm, un to var palielināt līdz 4000 mm ar Dynamic Fine Zoom¹ tālummaiņu — tā sniedz iespēju pietuvināt dzīvo dabu vairāk nekā jebkad agrāk un iemūžināt to līdz pat smalkākajām detaļām gan nekustīgos attēlos, gan pilnas augstas izšķirtspējas video. Dzidrais augstas kvalitātes f/2,8–f/6,5 objektīvs nodrošina ļoti skaidrus augstas izšķirtspējas attēlus pat tad, ja izmantota maksimāla tālināšana — 2000 mm telefoto (35 mm formāta ekvivalents).


Liela ātruma AF un mazāks uzņemšanas aizkaves laiks nodrošina ātru reakciju. Turklāt uzņemšana telefoto režīmā, turot kameru rokās, ir ļoti stabila, jo uzlabotā divkāršās noteikšanas optiskā VR (vibrāciju samazināšanas) sistēma ļoti efektīvi samazina izplūdumu — tā nodrošina par 5,0 soļiem lielāka aizvara ātruma ekvivalenta efektu². Šī jaunā augstas veiktspējas VR sistēma uzlabo vibrāciju slāpēšanu, vienlaikus nosakot kustības no objektīva (leņķiskais ātruma sensors) un attēlveidošanas sensora (kustību vektora informācija), tādējādi ļaujot precīzāk aprēķināt attēla izplūduma apmēru un nodrošinot uzlabotu vibrāciju samazināšanu.
Tagad bez pūlēm var izveidot mainīgu objektu kompozīciju, pateicoties lielajam 7,5 cm (3 collu), 921 tūkstoša punktu maināma leņķa šķidro kristālu ekrānam (RGBW). Savukārt iebūvētais elektroniskais skatu meklētājs ļauj viegli mainīt uzņemšanas veidu, jo, tuvinot aci skatu meklētājam, acs sensors automātiski pārslēdzas no uzņemšanas ar displeju.
Uzņemšanas vietām var izsekot līdzi ar izcilu precizitāti — iebūvētās GPS/GLONASS/QZSS starptautisko satelītu sistēmas nodrošina ātru un detalizētu informāciju, lai arī kurā pasaules vietā jūs neatrastos.
Iebūvētā Wi-Fi®³ funkcija un NFC⁴ atbalsts nodrošina attēlu tūlītēju kopīgošanu, tikai vienreiz nospiežot Wi-Fi®³ pogu vai ar kameru, kurā iespējota NFC⁴ tehnoloģija, pieskaroties viedierīcei⁴.
Nikon Europe COOLPIX produktu ražošanas vadītāja Inese Bernardesa (Ines Bernardes), šodien iepazīstinot ar izcilās veiktspējas kameru COOLPIX P900, teica:
“Kamera COOLPIX P900 nodrošina pavisam jauna līmeņa veiktspēju, salīdzinot ar citām mūsu kompaktkameru klāsta kamerām: smalkākas detaļas, neticami jaudīga tālummaiņa, uzlabota stabilitāte, elastīga kompozīcijas veidošana un iespaidīgi intervāla video. Optisko tālummaiņu no maksimālās 2000 mm robežas² ar Dynamic Fine Zoom tālummaiņas palīdzību var palielināt līdz 4000 mm¹, tādējādi tālumā esošos objektus novietojot sev tieši acu priekšā. Fotografējot ātri kustīgus objektus, netiks palaista garām neviena acumirklīga darbība, pateicoties ātrajai kameras reakcijai. Savukārt 5,0 soļu divkāršās noteikšanas optiskā VR sistēma nodrošinās stabilitāti un tādējādi ļaus iemūžināt skaidras detaļas pat tad, ja kameru turat rokās un izmantojat īpašu telefoto.”
Izcilas detaļas, lieliskas uzņemšanas iespējas
83x optiskā tālummaiņa nodrošina tādu detalizētības līmeni, par kādu pat nebūsiet sapņojis, turklāt to var palielināt līdz 166x Dynamic Fine Zoom tālummaiņai¹, bet ātrais AF un samazinātais uzņemšanas aizkaves laiks nodrošina ātru reaģēšanas laiku. Vairs nekad nezaudējiet iespēju iemūžināt ātri kustīgu dzīvās dabas objektu, pateicoties tālummaiņas ātrās atiestates pogai, kas novietota blakus tālummaiņas vadībai un kas acumirklī ļaus atkārtoti fokusēt objektu platleņķa fokusa režīmā. Elastīga kompozīcijas veidošana lielajā 7,5 cm (3 collu) maināma leņķa ekrānā un iebūvētais elektroniskais skatu meklētājs palīdz pielāgoties sarežģītām uzņemšanas situācijām, savukārt 5,0 soļu divkāršās noteikšanas optiskā VR sistēma, kas kompensē kameras drebēšanu pat galējā telefoto robežā, garantē vienmērīgu nekustīgo attēlu un pilnas augstas izšķirtspējas video (1080/60p) uzņemšanu, turot kameru rokās. Pilnas augstas izšķirtspējas video ir nodrošināti ar augstas kvalitātes skaņu, jo tālummaiņas mikrofons maina virzienu atbilstoši tālummaiņas darbībai.
Atrašanās vietas reģistrēšana, kopīgošana ceļā
Visus datus, kas nepieciešami uzņemšanas atrašanās vietas reģistrēšanai, precīzi un acumirklī nodrošina iebūvētais GPS/GLONASS/QZSS atbalsts, lai arī kurā pasaules vietā jūs neatrastos. Attēlus var ceļojuma laikā uzreiz kopīgot, pateicoties iebūvētajai Wi-Fi®³ funkcijai un NFC⁴ atbalstam, kas ļauj viegli uzturēt sakarus sociālajos tīklos — vienkārši izmantojiet viena skāriena Wi-Fi®³ pogu vai ar kameru, kurā ir iespējota NFC⁴ tehnoloģija, pieskarieties viedierīcei⁴.
Galveno iezīmju kopsavilkums
- Īpaši jaudīga tālummaiņa: iemūžiniet detaļas, kas nav redzamas ar neapbruņotu aci, izmantojot NIKKOR objektīvu ar 83x tālummaiņu, ko var palielināt līdz 166x Dynamic Fine Zoom¹ tālummaiņai.
- 5,0 soļu divkāršās noteikšanas optiskā VR (vibrāciju samazināšanas) sistēma: uzņemšana telefoto režīmā, turot kameru rokās, ir stabila, jo VR nosaka kustību, uzlabojot vibrāciju slāpēšanu.
- No aizmugures izgaismots 16 megapikseļu CMOS attēla sensors: ļauj viegli iegūt asus un smalki detalizētus attēlus pat nakts laikā. Izcila veiktspēja garantēta.
- GPS/GLONASS/QZSS atbalsts ar POI: iegūstiet detalizētu informāciju par atrašanās vietu, pateicoties GPS/GLONASS/QZSS starptautisko satelītu sistēmām, kas izseko līdzi jūsu maršrutam.
- Iebūvēta Wi-Fi® funkcija un NFC atbalsts: kopīgojiet attēlus jebkurā vietā, izmantojot viena skāriena Wi-Fi®³ pogu vai ar kameru, kurā iespējota NFC⁴ tehnoloģija, pieskaroties viedierīcei⁴.
- Uzlabota ātra reakcija: nekad nepalaidiet garām izšķirošu brīdi, pateicoties ātrākam AF un samazinātai uzņemšanas laika aizkavei (aptuveni 0,12 sekundes, izmantojot platleņķa iestatījumu).
- Liels maināma leņķa šķidro kristālu ekrāns: atklājiet daudzās un dažādās kadrēšanas iespējas ar skaidru krāsu 7,5 cm (3 collu), aptuveni 921 tūkstoša punktu maināma leņķa ekrānu (RGBW).
- Pilnas augstas izšķirtspējas video: īpaši vienmērīgi video (1080/60p), ko var uzņemt ar vienu skārienu, nodrošināti ar augstas kvalitātes skaņu — mikrofons tālummaiņas laikā maina uztveramības virzienus.
- Intervāla video: atlasiet uzņemamo sižetu, un video tiks izveidots, izmantojot ar 10 sekunžu intervālu uzņemtus nekustīgos attēlus.
- Tālummaiņas mikrofons: pilnas augstas izšķirtspējas video nodrošināti ar augstas kvalitātes skaņu, jo tālummaiņas mikrofons maina virzienu atbilstoši tālummaiņas darbībai.
- Super ED stikla elements: īpaši jaudīgā tālummaiņas objektīva cilindrs ir kompakts, un tas nodrošina izcilus krāsu aberāciju samazinošus parametrus.
- Mēness režīms un putnu vērošanas režīms: tādus objektus kā mēness un putnus var viegli iemūžināt, izmantojot sižeta automātisko atlasītāju, kas nodrošina vienkāršu fokusēšanu un iestatījumu izvēli.
- Plats skatīšanas leņķis: plata skatīšanas leņķa šķidro kristālu ekrānā varat viegli atrast neparastus skatpunktus. Fotografējiet no augsta vai zema leņķa.
- Pielāgojama funkciju poga (Fn): Fn pogai iespējams piešķirt bieži lietotās funkcijas, lai nodrošinātu ātru iestatījumu maiņu, veicot vienu pieskārienu.
- Grozāmais režīmu pārslēgs: ar vienu roku var ērti piekļūt galvenajiem iestatījumiem, piemēram, manuālās ekspozīcijas režīmiem (P/S/A/M).
- Mērķa meklēšanas AF: šī funkcija ātri un precīzi nosaka objekta atrašanās vietu un fokusē to automātiski, tādēļ vienmēr iegūsiet asus uzņēmumus.
- COOLPIX Picture Control: viegli pārvaldiet attēlu izskatu, izmantojot tādas Picture Control opcijas kā Dzīvīgs krāsainiem attēliem vai arī Vienkrāsains.
- Iebūvēts elektroniskais skatu meklētājs: kad acs pietuvinās skatu meklētājam, acs sensors automātiski pārslēdzas no uzņemšanas ar displeju.
- Tālummaiņas ātrās atiestates poga: ātri fokusējiet objektu ar blakus tālummaiņas vadībai esošo pogu, kas kameru uzreiz pārslēdz uz platleņķa fokusa režīmu.
- Tālummaiņas vadība objektīva sānā: vienmēr iegūstiet asus attēlus, izmantojot tālummaiņas vadību objektīva sānā, kas ļauj pārvaldīt tālummaiņu ar kreiso roku, novēršot kameras drebēšanu.
- Ilgs akumulatora darbmūžs: paildziniet uzņemšanas laiku, pateicoties uzlabotajam enerģiju taupošajam akumulatora dizainam, kas nodrošina lielāku kapacitāti gan nekustīgajiem attēliem, gan pilnas augstas izšķirtspējas video.
- Zibspuldzes kompensācija: tā nodrošina ideāli sabalansētu ekspozīciju (no –2 līdz +2 EV), palīdzot līdzsvarot zibspuldzes līmeni objektam.
- 19 sižetu režīmi: kamera var palīdzēt izvēlēties labākos iestatījumus attiecīgajiem uzņemšanas apstākļiem. Vienkārši izvēlieties objektam atbilstošāko sižetu.
- EXPEED C2: Nikon jaudīgā attēlu apstrādes sistēma nodrošina izcilu attēla kvalitāti, ātru kameras darbību un augstu jutību.
- NIKON IMAGE SPACE: izmantojiet 20 GB mākoņkrātuvi tiešsaistē bez maksas Nikon attēlu glabāšanas un kopīgošanas vietnē www.nikonimagespace.com.

¹ Dynamic Fine Zoom tālummaiņas palielinājums tiek aprēķināts, ņemot vērā maksimālo optiskās tālummaiņas platleņķa pozīciju.
² Pamatojoties uz CIPA standartiem un iestatot uz aptuveni 350 mm (35 mm formāta ekvivalents).
³ Nepieciešama Nikon lietotnes Wireless Mobile Utility instalēšana (saderīga ar operētājsistēmām iOS un Android™) jūsu viedierīcē.
⁴ Tuva darbības lauka sakari (Near Field Communication — NFC) darbojas saderīgos Android™ (Android 4.0 vai jaunākas versijas) viedtālruņos un planšetdatoros. Pirms lietošanas jāinstalē Nikon lietotne Wireless Mobile Utility un jāiestata attēlu pārsūtīšana.