bus speedSD asociācija prezentējusi oficiāli jauno SD Express specifikāciju, kas ir jaunākais Secure Digital (SD) atmiņas kartes formāts. Jaunais SD Express standarts nomainīs iepriekšējo UHS-III standartu. SD Express formātā tiek izmantots trešās paaudzes PCIe un NVMe datu pārraides protokoli, kas ļauj sasniegt ātrumu maksimāli līdz 985 MB/s, kas ir par pusotru reizi ātrāk nekā iepriekšējai formāts.
Lai izmantotu maksimālos SD Express kartes datu pārraides ātrumus, jums būs nepieciešama kamera vai iekārta, kas atbalsta jauno formātu. Ja ievietosiet jauno SD Express atmiņas karti vecākā fotoaparātā, tad tā strādās ar to ātrumu, ko maksimāli atbalstīs fotoaparāts, piemēram, Canon 5D Mark III tas ir UHS-I, jeb 3 paaudzes vecāks SD formāts, kas maksimāli pieļauj ātrumu līdz 104 MB/s.
SD Express atmiņas kartes būs pieejamas SDHC (High Capacity) un SDXC (Extended Capacity) formātos, kā arī SDUC (Ultra Capacity) formātā. Jaunais SDUC atmiņas karšu formāts pieļauj ietilpību līdz pat 128 TB. Lai labāk saprastu ātrumus ietilpību, tas skatieties pievienotajā bildē, jeb infografikā, ko piedāvā SD Asociācija. Tas nozīmē, ka jūs variet nopirkt arī lēnākas atmiņas kartes ar lielāku ietilpību – jauno ietilpību, bet veco datu pārraides standartu. Piemēram, lai piepildītu 128 TB ietilpības atmiņas karti ar vecāko datu pārraides ātrumu, būs nepieciešamas vairākas nedēļas.
Detalizētāku informāciju par SD 7.0 specifikāciju atradīsiet šeit.