fotomotoJa kādreiz staigāja apkārt pa Rīgu fotogrāfi un piedāvāja foto, moto, loto, tad tagad ir izveidota interneta mājas lapa ar līdzīgu nosaukumu un tur varat ievietot safotografētos attēlus, kur klienti varēs paši izvēlēties cik daudz un kādus attēlus viņiem vajadzēs. Visticamāk jūs vēl pagaidām nepārdodat savas fotogrāfijas, bet šī varētu būt viena no daudzajām iespējām kā grūtajos apstākļos gūt papildus ienākumus.

Fotomoto ir e-komercijas sistēma, kas speciāli paredzēta tikai fotogrāfijām. Nav svarīgi cik liela ir jūsu fotogrāfiju datu bāze, jo Fotomoto ļaus pārdot tās tieši no jūsu mājas lapas vai bloga. Tātad varat turpināt rakstīt savā dienasgrāmatā un ievietot savus attēlus, bet tāpat pievienot iespēju skatītājiem iegādāties šos attēlus. Interesantākais visā šajā pasākumā ir tas, ka par to jums sākumā nekas nebūs jāmaksā. Tas nozīmē, ka šim servisam nav nekādas reģistrēšanās maksas vai abonēšanas maksas. Maksāsiet tikai par nopirktajiem attēliem 15% komisijas maksu (pārskaitījuma izmaksas) un izdrukātā attēla izmaksas. Tādejādi jūs paši varat noteikt fotogrāfijas cenu, lai varētu segt tos 15% un izdrukātās fotogrāfijas cenu. Pārsvarā lielākā daļa līdzīgu servisu ir ar mēneša abonēšanas maksu, bet šis ļaus jums, netērējot lieki naudu, pašiem pārliecināties vai fotogrāfijas kādu interesē arī iegādāties un gūt par to papildus ienākumus. Tātad ļoti pateicīgs serviss iesācējiem uzsākt savu foto biznesu. Papildus varēsiet iegūt ļoti vērtīgu informāciju, tas ir reālo statistiku par saviem pircējiem. Sapratīsiet kādi attēli interesē klientus - ko vairāk skatās, ko vairāk pērk utt.
Savā mājas lapā būs nepieciešams integrēt speciālu kodu, tādēļ ja nebūs zināšanas HTML/PHP, tad to vajadzēs uzticēt profesionāļiem un par to tad tomēr sanāks kaut kādi izdevumi. Pārējo informāciju atradīsiet mājas lapā fotomoto.com.