Biedrība Pilsētas Fotoklubs (PF) ir viena no jaunākajām fotogrāfu apvienībām Latvijā. Šobrīd ir vēl tikai nedaudzas biedrības, kas ir jaunākas par PF. Biedrības dibināšanas dokumenti liecina, ka tā ir reģistrēta 2008.gada 16.jūlijā. Neskatoties uz savu neseno pagātni klubam ir ar ko lepoties.

PF šobrīd ir vienīgais fotoklubs Latvijā, kas ik gadu ir izdevis atklātnīšu komplektu. Šīs atklātnītes ir iespējams saņetmt kā dāvinājumu. Tādēļ tie nedaudzie cilvēki, kas ir ieguvuši fotokluba biedru pilnu gada metiena komplektu var pamatoti uzskatīt, ka to īpašumā ir nonācis bibliogrāfisks retums.

Par godu fotokluba trešajam pastāvēšanas gadam, notiek darbs pie pirmā fotokluba biedru albuma. Tajā ir plānots iekļaut visu biedru labākos darbus līdz šai dienai. Arī ar šādu izdevumu nevar lepoties daudzi Latvijas fotoklubi.

PF ikdiena paiet ne tikai katra biedra individuālā līmeņa un izpratnes paaugstināšanas nodarbībās, bet arī tiek daudz darba veltīts visas valsts mēroga fotogrāfisko pasākumu organizēšanai. Šeit var pieminēt gan plenēra-radošās darbnīcas Pa Buclera Pēdām un Latvijas Fotogrāfu Foruma organizēšanu. Ik gadu, kopīgi ar Fotobūdu, tiek organizēts brīvdabas Rudens Fotofilmu Vakars.

Šī gada svinības noritēja 17.jūlijā. Startējot no Rīgas Skaistkalnes virzienā. Pa ceļam piestājot Ķekavas lielveikalā, jau pēc neilga laika nonācām Bruknas muižā. Šeit satikāmies ar otru ekipāžu, kas pievienojās mums braucot no pretējās puses. Bruknas muiža kluba biedrus aizrāva ar savu šķietami klasisko Latvijas lauku muižas kompleksu, kas iekārtots neparastā veidā. Jo dārzeņus puķudobju vietā vēl nevienam līdz šim nav nācies redzēt. Īpašu padarīja arī muižas iemītnieku pašdarinātas ģipša lējuma skulptūras, kas izvietotas visā parka teritorijā.

Savukārt muižas telpās ierīkotā baznīca un komūns telpas bija piepildītas ar fotogēniskiem interjēriem un klusajām dabām. Kopumā šajā vietā nemanot tika aizvadītas dažas stundas. Un tikai organizatoriskais plāns lika doties tālāk.

Cēļš mūsu kluba kolektīvu aizveda uz Jaunsauli, kur aplūkojām gājēju trošu tiltu un lieliskās Zemgales ainavas. Šeit pat, Jaunsaulē, jau otro gadu notika kluba oficiālā dzimšanas dienas svinēšana un svinīgi pacelts valsts karogs. Kā svarīgākā ēdienkartes sastāvdaļa tika pasniegta, Roberta Ratuta, uz ugunskura gatavotā, zupa.

Pa starpu mielastam un peldēm upē, tika noturētas arī kluba biedru atskaites runas par Ziemassvētkos nosprausto mērķu realizēšanu. Kluba biedri lielākoties atzīmēja uzņemtā kursa un padarītā apjomu kā teicamu. Tomēr, pateicoties šīm diskusijām tika atrasti arī trūkumi, kuriem biedrības Valdei būs jāpievērš nopietna vērība.

Jūlija mēnesis ir ne tikai kluba dzimšanas diena, bet šogad arī pirmo reiz biedrības pastāvēšanas laikā, tas ir atvaļinājuma laiks. Ielūkojoties kalendārā ir jau jaušams augusta tuvums, un līdz ar to arī uzsāksies otrā pusgada plāna realizācija. Nesot sev līdzi gan jaunas vēsmas, idejas, fotogrāfijas un noteikti jaunus biedrus mūsu rindās. Savukārt tiem, kas vēlas tikai novērot mūsu aktivitātes attālinātā veidā, ir iespēja sekot mums Tvīterī un Draugos.