Modra Svilāna fotoNo 2. aprīļa līdz 30. aprīlim "Arhitektu namā" Rīgā būs apskatāma mākslinieka Modra Svilāna pirmā personālizstāde "Inerce". Izstādē aplūkojami četri kinētiski objekti un melnbalto fotogrāfiju sērija, kuru mākslinieks radījis pēdējo četru gadu laikā, iemūžinot fotogrāfijās savus ceļojumus, kas noritējuši tepat Latvijā un arī ārpus mūsu zemes robežām. Izstādes atklāšana notiks 2. aprīlī plkst. 18:00.

Laiks – daba – kustība, kas ietverta attēlā, tā varētu raksturot Modra Svilāna izstādi "Inerce", kurā atspoguļojas visi šie elementi. Inerce, ar kuru ik dienu mēs sastopamies, ir process, kuram dažkārt nepiešķiram būtisku nozīmi, bet tā ir klātesoša uz katra soļa, it visur mūsu veiktajās kustībās, domās un sajūtās. Modra Svilāna radītajās fotogrāfijās laikam un kustībai ir būtiska nozīme, jo, izmantojot ekspozīcijas laiku no vienas līdz desmit minūtēm, tika apstādināts mirklis, kura laikā daba pati radīja attēlu, bet vēlāk mākslinieks, izmantojot sudraba želantīna kopijas tehnikas palīdzību, piešķir fotogrāfijām vitalitāti. Būtiski ir pieminēt, ka mākslinieks ne tikai novērojis un iemūžinājis kustību savos darbos, bet arī katra radītā fotogrāfija ir oriģināldarbs, kuru nepavairos vairākos eksemplāros.

Modris Svilāns ar kinētisko objektu palīdzību izstādei piešķir interaktivitāti, aicinot ikvienu izstādes apmeklētāju piedalīties kustības procesu radīšanā, vērošanā un analizēšanā, jo kustība ir viss, pat miers ir kustība.

Modris Svilāns (1979) 2006. gadā absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas Metāldizaina apakšnozari. Grupu izstādēs ar kinētiskajiem objektiem un fotogrāfijām Latvijā un Eiropā piedalās kopš 2001. gada.

Izstādes norises vieta: Arhitektu nams, Torņu iela 11, 2. stāvs, Vecrīga

Papldu informācija: www.arhitektunams.lv

Darba laiks: Pirmdiena – piektdiena: 10:00 – 18:00, sestdien, svētdien: slēgts.