viss sākas ar mīlestibuLīdz 31.martam Valmieras Kultūras centrā apskatāma Latvijas fotogrāfu izstāde "Viss sākas ar mīlestību". Izstādē eksponēti fotodraugu - Marikas Eglītes, Ingrīdas Skolmeistares, Selgas Bērziņas, Vitas Ošas, Anitas Priedītes, Silvijas Danielsones, Valda Lancmaņa, Česlava Mazuļa, Normunda Kolberga, Kristapa Kitnera un Vladislava Kundziņa fotogrāfijās iemūžināti skaistākie dabasskati.

Izstādes darbu autori ir dažādu profesiju pārstāvji no visas Latvijas, kuri iepazinušies mākslas foto portālos. Fotodraugi ir vienprātīgi - viss sākas ar mīlestību. Ar mīlestību pasaule kļūst izteiksmīgāka, krāsaināka, iegūst jēgu.

Izstādes veidotāji atzīst: "Katrs no mums ir īpašs ar savu, dažkārt neparasto, pasaules skatījumu... Viens dzīvē redz tikai melnās puses, citu spēj ielīksmot pavisam parastas lietas - lūk, pirmais pavasara tauriņš, bet citur peļķē labsajūtā peras zvirbulis, cenzdamies nomazgāt ziemas putekļus. Daba iedvesmo un spēcina mūs katru. Daba ir kā izstāde, kur ir tik daudz ko aplūkot un jūsmot! Kā zāles dvēselei, tāpēc vairums fotogrāfiju ir tapušas dabā. Šie mirkļi ieraudzīti un fiksēti caur fotogrāfa sirdi un objektīva aci. Lai katram, kas aplūkos izstādi, sirdī ienāk prieks! Prieks par skaisto, ko sniedz dabā tvertie mirkļi, par neatkārtojamo, kas mums ir visapkārt! Skaistums nav ietverams fotogrāfijā, tā apkārt ir tik daudz! Jāprot tikai saskatīt! Šodienas lielajā steigā bieži vien paskrienam garām viens otram, nemaz neapjaušot mirkļu patieso vērtību...".