Bērziņš V. lomogrāfijas mozaīkaLiepājas radošajā telpā "Krāsu Aplis" no 13.novembra līdz 8.decembrim būs apskatāma Lomogrāfijas izstāde "Baltija Lomogrāfijas krāsās".

Apmeklētāju acis priecēs aptuveni 3000 Latvijas, Lietuvas un Igaunijas lomo-entuziastu veidotas bildes, kuras ir sakombinētas koloristiskā mozaīkā - tā ir līdz šim lielākā lomogrāfijas izstāde Baltijā, kas, pēc veiksmīga starta Rīgā, ceļo uz otro pieturvietu - Liepāju.

Ikviens tiek aicināts arī uz izstādes atklāšanas pasākumu - Piektdien, 13.novembrī plkst. 19:00

Atklāšanas pasākumā varēs iegūt savā īpašumā arī kādu no lomogrāfijas kičīgajām kameras par īpaši draudzīgām cenām.

"Lomo-sienas ideja ir iedvesmot un parādīt apmeklētājiem dažādus dzīves stilus, kas ir pilni ar lomogrāfijas garu, žilbinošām zibspuldzes krāsām, nepareizi attīstītu filmiņu efektiem un neiedomājamām multiekspozīcijām" stāsta Maksims Šadurskis, lomogrāfijas vēstnieks Baltijā.

"Pietam "Baltija lomogrāfijas krāsās" ir nevien vērta-to-redzēt izstāde, bet arī interaktīvs projekts" piebilst Anna Avsejenko, kas arī darbojas Baltijas Lomogrāfijas biedrībā "katrā pilsētā, kurā šī izstāde viesosies, interesentiem būs iespēja to papildināt, pievienojot lomo-bildes ar Savu skatījumu uz pilsētas dzīvi, iedzīvotajiem, vietām un lietām, kā arī būs iespēja piedalīties lomo-sienas būvēšanas procesā."

Šī tūre tiek rīkota, jo lomogrāfija nav tikai analogās fotogrāfijas stils, bet arī komunikācijas veids starp dažādu kultūru cilvēkiem, viņu dzīves stiliem un visu Pasaulē notiekošo, tāpēc paralēli šīs tūres pieturām, Biedrība organizēs arī vairākas aktivitātes, kas iedrošina komunicēt, skatīties uz dzīvi bez aizspriedumiem, vieno cilvēkus, veicina sarunu starp tiem un palīdz izplatīt lomogrāfijas ideju.

Izstādes pirmā pietura bija Rīgā, Otrā pieturvieta no 13.novembra līdz 8.decembrim būs Liepājā, radošajā telpā un mākslinieku darbarīku veikaliņā "Krāsu Aplis". Pēc tam izstāde noteikti aizceļos uz Viļņu, Tallinu un Tartu.

Bez lomo-entuziastu iesūtītajām bildēm, bilžu mozaīku veido arī foto no Baltijas Lomogrāfijas biedrības arhīva (arī no radošajām darbnīcām, ballītēm un cita veida aktivitātēm).

Ja arī Jums rodas vēlēšanās pievienot savas bildes šajā mozaīkā, sekojiet informācijai Baltijas Lomogrāfijas mājaslapā www.lomography.lv un piesakaties kādai no radošajām darbnīcām: tās notiks katrā pilsētā, kurā viesosies izstāde.