Alnis Stakle L.S.D. Living Space Daugavpils
Fotogrāfiju izstāde "FK galerijā", 2010. gada 20. marts - 11.aprīlis

Ar latviešu fotomākslinieka Alņa Stakles (1975) personālizstādi L.S.D. Living Space Daugavpils ("Dzīves telpa Daugavpils") tiek uzsākts jauns izstāžu cikls un atklāta jauna izstāžu telpa - FK galerija kim? otrajā stāvā. Sadarbībā ar žurnālu "Foto Kvartāls" izveidotā FK galerija iepazīstinās ar jaunākajiem fotomākslas darbiem, aicinās interesentus piedalīties diskusijās un lekcijās par mūsdienu fotomākslu.

Izstādē L.S.D. Living Space Daugavpils būs skatāma darbu izlase no apjomīgas fotogrāfiju sērijas, pie kuras autors strādājis no 2001. līdz 2008. gadam. Šajā sērijā Alnis Stakle pievērsies vistuvākajai apkārtnei, pētot pilsētvidi un tās vizuālos un sociālos paradoksus. "Svarīga bija iespēja iet, fotografēt, skatīties un ieraudzīt sirreālo, absurdo un patieso vienkāršās lietās, nesvarīgu un ikdienišķu notikumu pasaulē," teicis autors. Fotogrāfijas no sērijas L.S.D. Living Space Daugavpils lielākoties piederīgas ainavas žanram, un šajos darbos īpaša nozīme ir krāsu fotogrāfijai kā mākslinieciskās izteiksmes līdzeklim - autors veido savu vēstījumu ar kolorīta un krāsu akcentu palīdzību. "Aiz ikdienas dzīves rutīnas un šķietami mierīgās atmosfēras norit kāda cita, "slepena" dzīve. Aļņa Stakles fotogrāfijas daiļrunīgi liecina par šo fenomenu, vienlaikus saglabājot askētisku izteiksmes formu bez jelkādas dramatizācijas," raksta Herkuless Papaioannu, Saloniku Fotogrāfijas muzeja direktors (2006).

Alnis Stakle dzīvo un strādā Daugavpilī. Fotogrāfs un pedagogs, Daugavpils Universitātes doktorants. Darbi eksponēti personālizstādēs (fotofestivāla Transphotographiques ietvaros Lillē 2009. gadā, galerijā Gallery.Photographer.ru Maskavā 2008. gadā u.c.), viņš piedalījies starptautiskās mūsdienu fotomākslas un laikmetīgās mākslas izstādēs (fotofestivāls Fotoweek Vašingtonā 2009. gadā; izstāde Second Cities Lodzā un Grācā 2009. gadā; Latvijas laikmetīgās mākslas izstāde From M to ZZZ Prāgā 2008. gadā u.c.). Piedalījies izstādē "Privāts. Latvijas mūsdienu fotomāksla" Maskavā (2008) un Rīgā (2009). 2009. gadā apgāda "Neputns" grāmatu sērijā "Studijas bibliotēka" iznākusi Alises Tīfentāles grāmata "Alnis Stakle".

Alnis Stakle pateicas Valsts kultūrkapitāla fondam par atbalstu izstādes tapšanā.

Izstādes norises laikā 2010. gada 8. aprīlī plkst. 19.00 fotomākslinieka Alņa Stakles lekcija "Fotogrāfija ir mirusi, lai dzīvo fotogrāfija!" Lekcijā Alnis Stakle, balstoties personīgajā pieredzē, iepazīstinās ar savu skatījumu un pieejām fotogrāfijā. Lekcijas mērķis ir autora pieredzes apkopojums, mēģinot rast psiholoģiskas, sociālas un estētiskas paralēles ar fotogrāfiju un mākslu Latvijā un pasaulē.

Vairāk informācijas par autoru: www.alnisstakle.com.