Foto Nepietiekamas gaismas apstākļiRīga, Latvija – 2016. gada 8. martā – Starptautiskajā sieviešu dienā īpašu uzmanību ir pelnījusi ikviena sieviete. Un viens no veidiem, kā izcelt sievietes skaistumu, ir iemūžināt to fotogrāfijā. Samsung kopā ar animals.lv fotogrāfu Krišjāni Eihmani apkopojis piecus padomus portretfoto uzņemšanai ar viedtālruni, lai galarezultāts komplimentētu gan modelei, gan viņas fotogrāfam.

"Lai skaisti nofotografētu savu sievu, draudzeni, mammu vai māsu, nav jābūt profesionālam fotogrāfam. Laba kadra atslēga slēpjas nevis pareizā aparatūrā, bet apkārtējā noskaņojumā un vidē, kur foto tiek tverts," stāsta Krišjānis Eihmanis.

Atrodi labāko rakursu
Noteikti esi pamanījis, kā Tava sieva vai draudzene jūtas visērtāk un kuras detaļas sevī viņa uzskata par pievilcīgākajām vai, gluži otrādi, kuras nevēlas iekļaut fotogrāfijā. Ņem to vērā un atceries, ka labāk izskatīsies attēli, kas uzņemti iesāņus no augšpuses. Tas ļaus izvairīties no nevēlama ēnojuma un dubultzoda. Turklāt, lai akcentētu viņas skaistumu, vari ņemt talkā dažādas iespējas, kas pieejamas Samsung telefonu kamerās. Viens no tiem ir "Beauty mode" režīms, kas ļauj izgaismot noteiktas sejas daļas un mazliet nogludināt sejas ādu. Ja vēlies uzņemt profila foto, tad fotogrāfs iesaka izcelt sejas kreiso pusi, kas ierasti cilvēkiem ir izteiksmīgāka.

Foto Atrodi rakursu


Izmanto vidi savā labā

Ja dosieties svinīgās vakariņās, iemūžini savu dāmu pieklusinātajā un intīmajā restorāna atmosfērā. Tas ļaus saglabāt atmiņas par kopīgiem svētku brīžiem. Tikai piedomā par fonu – vai tajā nav redzams pusapēsts ēdiens, personāls vai citi apmeklētāji viņiem neglaimojošā pozā.

Dodoties pavasarīgā vakara pastaigā, izmantojiet ielu laternu gaismu spēles. Krišjānis Eihmanis norāda, ka šobrīd jaunākie viedtālruņi ir spējīgi uzņemt fotoattēlus pat vājā apgaismojumā. Piemēram, Galaxy S7 un Galaxy S7 edge ir iebūvēta Dual Pixel kamera, kas nodrošina gaišus un asus attēlus arī diennakts tumšajā laikā. Turklāt ierīce spēj ātri un viegli iestatīt asumu, kas parasti sagādā galvassāpes, uzņemot attēlus ar viedtālruni.
Foto Izmanto vidi savā labā


Ziedi – skaistuma vairošanai

8. marts nav iedomājams bez ziediem, tāpēc, lai savas dāmas skaistumu izceltu vēl vairāk, notver foto mirkli, kurā viņa redzama ar mīļākajām puķēm. Ar jauno Samsung viedtālruņu uzlaboto kameras fokusu tiks akcentēta gan ziedu daile, gan neviltotais prieks par to saņemšanu. Savukārt, ja tava draudzene ir kautrīga, nofotogrāfē ziedus viņas rokās – šāds sajūtu foto vienmēr atgādinās par Sieviešu dienā piedzīvoto mirkli.


Ķer emocijas

Komplimenti un mīļi joki palīdzēs noskaņoties dabiskākām fotogrāfijām bez saspringtām pozām vai sejas izteiksmēm. "Pirms kadra uzņemšanas, izstāsti savai dāmai ko jauku, piemēram, cik viņai ir skaists smaids – un iemūžini viņas sejas izteiksmi. Talkā nāks arī asuma iestatīšanas sistēma, lai dabiskas bildes sanāktu patiešām skaistas," papildina Krišjānis. Neizmirsti uzņemt arī pašbildi, piemēram, ar buču uz vaiga!
Foto Ķer emocijas