Noslēdzies "Delfi" un "Nordea" brīvā dizaina kartes fotokonkurss "Pavasaris Latvijā", uzvarētāji tikuši pie vērtīgām balvām, bet labākie darbi līdz 31.maijam būs apskatāmi tirdzniecības centrā "Riga Plaza".

Šoreiz konkursā piedalījās aptuveni 3,5 tūkstoši fotogrāfiju, no kurām 45 labākās atlasītas izstādei. Žūrijas sastāvā bija profesionāli fotomākslinieki. Dabas fotogrāfus pārstāvēja pazīstamais mākslinieks Andris Eglītis, bet modes fotogrāfus Gatis Rozenfelds. Šāds žūrijas sastāvs ļāva objektīvāk vienkopus izvērtēt dažādu žanru un noskaņu attēlus.

Jau vēstīts, ka darbi tika vērtēti trijās kategorijās - "Daba", "Cilvēks" un "Attieksme", īpašu uzmanību pievēršot iemūžinātā mirkļa unikalitātei un autora attieksmei pret notiekošo. Uzvarētājs kategorijā "Attieksme" ir RaimondsC ar darbu "Pavasars". Uzvarētājs kategorijā "Cilvēks" ir Jānis Konons ar darbu "Klemenss". Savukārt kategorijā "Daba" laurus plūc Vladimirs Daškovs ar darbu "spring".

Skatītāju balsojuma uzvarētāja, kura arī saņēma "Nordea" simpātiju balvu - 100 latus, ir Kristīna Šumska ar darbu "Pavasara saules un lietus apmīļoti", savukārt "Epson" speciālbalvu piešķīra Kārlim Ratkevičam par darbu "000106740012-2".

Līdz ar izstādes norisi "DELFI Foto" norisināsies arī konkursa otrā kārta, kuras laikā "Delfi" apmeklētāji varēs balsot par kādu no izstādē redzamajām bildēm - finālistēm kā par skaistāko "Nordea" brīvā dizaina karti. 20 populārākās fotogrāfijas nokļūs "Nordea" brīvā dizaina kartes galerijā un skatītāju vērtējumā skaistākās brīvā dizaina kartes fotogrāfijas autors saņems Nordea speciālbalvu - 500 latus fototehnikas iegādei.

Visas izstādē redzamās labākās šā pavasara fotogrāfijas aplūkojamas šeit, savukārt fotoalbums par to, kā gāja izstādes atklāšanas pasākumā, aplūkojams šeit.