Jūrmalas pilsētas muzejā (Tirgoņu iela 29, Majori) tika atklāta Jevgeņija Pugina fotoizstāde "Mana jūra". Šī izstāde māksliniekam ir kā atskaites punkts, jo tajā tiks eksponēti darbi, kuri tapuši pēdējo 20 gadu laikā. Jevgeņijs Pugins teic: "Es jau ilgi dzīvoju Jūrmalā. Esmu iemīlējis jūras ainavu, tāpēc arī šāds nosaukums "Mana jūra". Jūra - kādu to redzu, visos noskaņojumos un visos gadalaikos. Šajā izstādē jūra būs skatāma četros gadalaikos".

Jevgeņijs Pugins dzimis 1955. gadā Rīgā. Beidzis Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultāti. Profesionāli ar fotografēšanu sāka nodarboties 70 - tajos gados. Bijis arī fotoklubu "VEF" un "Rīga" biedrs. Sākot ar 1977. gadu strādāja par ārštata fotokorespondentu laikrakstos "SM", "Latvijskij morjak" un "Jūrmala". 1982. un 1983.gados bija avīzes "Jūrmala" fotokonkursu laureāts. 1985. gadā kļuva par uzvarētāju laikraksta Maskavas jaunatnes un studentu festivāla Latvijas orgkomitejas rīkotajā fotokonkursā, bet 1988. gadā par uzvarētāju laikraksta "Latvijskij morjak" fotokonkursā.

No 1983. gada līdz 1988. gadam strādāja par fotokorespondentu Preses aģentūras "Novosķi" (Maskava) Latvijas nodaļā. Šī aģentūra izmantoja viņa fotogrāfijas savos žurnālos un fotoizstādēs 60 pasaules valstīs.

Tajā pat laikā Jevgeņijs Pugins aktīvi nodarbojās ar mākslas fotogrāfiju, īpašu uzmanību veltot jūras ainavām. Šī žanra pamatus ir apguvis pie izciliem Latvijas māksliniekiem: profesora Eduarda Kalniņa, Staņislava Kreica, Nikolaja Karagodina un Alekseja Fjodorova. Šīs radošās sadarbības rezultātā sāka nodarboties ar jūras ainavu lielformāta fotogrāfiju izgatavošanu, darbus regulāri izstādot mākslas izstādēs gan Rīgā, gan arī Jūrmalā.

2006. gadā kļuva par mākslas izstādes "Marina" iniciatoru, ar mērķi turpināt Latvijas jūras ainavu gleznotāju tradīcijas. Kopš tā laika katru gadu jūlija mēnesī Jūrmalas pilsētas muzejā skatāma šī izstāde, kurā piedalās arī mākslinieki no citām valstīm. 2008. gadā piedalījies starptautiskajā mākslas izstādē Kaburgā (Francija). Viņa fotogrāfijas atrodas daudzās privātās kolekcijās ASV, Francijā, Vācijā, Krievijā

Jevgeņijs Pugins ir Latvijas Žurnālistu savienības, Latvijas Mākslinieku savienības, Latvijas Mākslinieku savienības Jūrmalas mākslinieku grupas biedrs, kā arī mākslas izstādes "Marina" organizatoriskās komitejas, Jūrmalas fotostudijas un Dantes Aligjēri biedrības Latvijā biedrs.

Jevgeņija Pugina fotoizstādes "Mana jūra" Jūrmalas pilsētas muzejā būs skatāma līdz 26.jūnijam.