Āris Krauze JubilejaTalsu novada muzeja trīs izstāžu zālēs iekārtota visos mūsu trīs novados pazīstamā fotogrāfa Āra Krauzes personālizstāde "Jubileja". Nākošā gada 7. janvārī
Āris Krauze svinēs jau savu 71. jubileju un izstādes pēdējā diena - 6. janvāris vēl precīzi iekļausies apaļā jubilejas gada laiktermiņos. Uz šo izstādi iets pacietīgā un rūpīgā darbā, izsijājot milzums failu un tad izlēmīgi pieņemt lēmumu par to, ko tad rādīt no visa uzkrātā. Tik daudzpusīgam fotogrāfam kā Āris Krauze to izdarīt bija nepavisam ne viegli.

Izstādes lielākā zāle pieder Ārim - vētru pētniekam; tik romantiski izteikties mudina eksponētās krāšņās bildes ar Rojas jūrmalā fiksētajām viļņu, šļakst un vēju
vieliskajām kompozīcijām. Dzīvošana jūras krastā , dabiski, rosinājusi viņu veidot gandrīz vai foto pētījumu par to, kā Rojā vēl zvejo zivis - no kuģa attauvošanās brīža krastā līdz pat gala rezultātam - zivju konserviem. Vesela siena dota Pedvālei un tur notiekošajiem "dīvainajiem" procesiem, trešā zāle pieder Āra Krauzes dzīvē satiktajiem cilvēkiem, dabai un skaistām meitenēm. Noteikti ir jāatzīmē tas, ka fotogrāfs pats ir arī savu bilžu izgatavotājs ( drukātājs ), arī modernu digitālo foto tehniku pielietotājs un radošs izmantotājs.
Āris Krauze dzimis 1940. gadā Rojā, kopš 1972. gada piedalās foto izstādēs Latvijā, ir Talsu foto kluba biedrs un piedalījies Talsu Krūmu mākslas grupas izstādēs Čehijā, Lietuvā, Beļģijā, Igaunijā un Zviedrijā.
Tikšanās ar mākslinieku Talsu novada muzejā būs iespējama 21. decembrī plkst. 18:00.