Liepājas muzejā K. Ukstiņa ielā 7/9 apskatāma fotomākslinieka, foto lietu kolekcionāra un divkārtējā goda titula "Gada liepājnieks" īpašnieka Jāņa Lādīša fotogrāfiju izstāde "Mani 45 gadi fotogrāfijā". Izstāde iekārtota autoram zīmīgā laikā. Fotomāksliniekam šoruden aprit 80 gadi.

Pats gaviļnieks gan apgalvo, ka šis gads viņam citādāk nozīmīgs, jo paiet pusgadsimtenis, kopš viņš dzīvo pilsētā, kurā piedzimst vējš, kā arī 45 gadi kopš sācis darboties foto klubā, kas vēlāk pārtapis par studiju.

Gada beigās, ap Ziemassvētkiem, klajā nāks Jāņa Lādīša fotoalbums, un notiks tā atvēršanas svētki. Grāmata būs izteiksmīgs foto stāsts par to, kādu, padomju gados smagos apstākļos strādādams vērienīgu Liepājas būvobjektu celtniecībā, Jānis Lādītis ir redzējis un fotoattēlos fiksējis pilsētas vēsturi.

Bildes albūmam no negatīvu tūkstošiem atlasījis pats autors, bet attēlu retušu un sakārtošanu datorā paveicis fotostudijas veterāns Gunārs Kopštāls. Albūmu paredzēts iespiest 1000 eksemplāru lielā tirāžā un tā izdošanu atbalsta Liepājas pašvaldība un vairāki sponsori.

Kā uzsvēra Liepājas domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde, Jānis Lādītis ir īstens pilsētas patriots, kurš unikālās fotogrāfijās iemūžinājis Liepājai nozīmīgus vēsturiskos notikumus, kā arī no labas sirds dāsni dāvinājis pilsētai sava mūža darbu un aizraušanos - unikālu foto kolekciju, kuras vērtība nav naudā izmērāma.