No 15. februāra līdz 7.martam Kandavas novada muzejā būs skatāma Jāņa Medņa un Raimonda Tigula fotomūzikas izstāde "Zaļš, Balts, Zils", kas ar lielu atzinību tikusi izstādīta visā Latvijā Rīgā, Ventspilī, Mazirbē, Talsos, Liepājā, Daugavpilī un Rēzeknē. Tā viesojusies arī ārzemēs - Francijā, Šrilankā, Beļģijā un Igaunijā.

Projekta idejas un fotogrāfiju autors ir Jānis Mednis, mūzikas autors - Raimonds Tiguls, izdevējs un organizētājs - SIA "Kolkasrags" un Jānis Dambītis. Izstādē redzamie darbi ir tikai viena daļa no vairāku gadu garumā tapušajām 240 krāsu fotogrāfijām, kas apvienotas albumā "Zaļš, Balts, Zils".

Tās ir lībiešu nacionālā karoga krāsas. Albums izceļas ar netradicionālu māksliniecisko noformējumu un attēlu viengabalainību, ievērojamo formātu un tematisko daudzveidību. Tas ir pirmais mākslas izdevums par šo īpašo Latvijas vietu - Lībiešu krastu, kurā iemūžināts neskartās dabas, vides, vietējo cilvēku, arhitektūras, zvejniecības un sadzīves tradīciju īpašais kolorīts. "Zaļš, Balts ,Zils" ir arī mūzikas kompaktdisks, kura autors ir Raimonds Tiguls.

Diskā seni lībiešu tautasdziesmu motīvi aranžēti mūsdienīgā skanējumā lībiešu valodā. Tas ir saņēmis augstu novērtējumu - divas Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas 2006.gadā, nominācijās labākais mūsdienu tautas mūzikas albums un labākais instrumentālais, filmu vai teātra mūzikas albums. Arī Raimonda Tigula radītās melodijas būs izstādes sastāvdaļa.

Fotogrāfs J.Mednis: "Šis ceļojums ildzis deviņus gadus. Cauri visiem lībiešu ciemiem un cauri visiem gadalaikiem. Un visām diennakts stundām. "Zaļš, Balts, Zils" ir patiess stāsts par krastu, zvaigznēm, Slīteres lapsu, kadiķi un sarmu."