Valija ZandereLiepājā, viesnīcas Promenade Hotel Hika zāles terasē, 13. februārī plkst. 13:00 tika atklāta Valijas Zanderes (02.08.1927 - 14.02.2010) fotoizstāde "Ar Mīlestību". Valija Zandere dzimusi 1927. gada 2. augustā Virgā. Agrā bērnībā vecāki pārvākušies uz Liepāju, bet vasaras joprojām Valija pavadīja laukos "Vainaušos".

Jau bērnībā un jaunības gados Valijai bija mīlestība uz dabu un literatūru. Otrā pasaules kara laikā Valijai bija iespēja atstāt dzimteni, bet to neizdarīja un nenožēloja.

Savas dzīves laikā māksliniece strādājusi grāmatsiestuvē kopā ar vecākiem par grāmatnesēju, rūpnīcā "Sarkanais metalurgs" ķīmiskajā laboratorijā par laboranti. Taču allaž interese bijusi par fotomākslu, kam arī Valija pievērsusies.

Valija Zandere bija arī viena no Liepājas Fotostudijas iedvesmotājām, pēc tam arī aktīvi tur ņēma dalību. Māksliniece arī strādāja zvejnieku kolhozā "Boļševiks", kur darbojās fotolaboratorijā. Piedalījās zvejnieku savienības rīkotajās izstādēs, dokumentēja visus ar z/k "Boļševiks" saistītos, vietējos un lielos tā laika populāros, starptautiskos festivālus un sacensības, kā "Jūras pērle", "Katera i jahti" u.t.t. Valija Zandere ļoti mīlēja arī sportu. Sporta vingrošanā, tenisā un peldēšanā iegūtas godalgas gan pilsētas, gan republikas mērogā. Lielā sirds mīlestība ir palikusi viņas bērnos un viņas draugos.

Fotoizstāde "Ar Mīlestību" Promenade Hotel Hika zāles terasē būs vērojama līdz pat 8. maijam.