14. maijā no plkst. 19:00 līdz 01:00 Latvijas Fotogrāfijas muzejā.Stereofotogrāfijas (20.gs. I puse) no Latvijas Fotogrāfijas muzeja arhīva

Muzeju naktī 14. maijā Latvijas Fotogrāfijas muzejs aicina uz piemirsto, taču ne mazāk aizraujošo "fotogrāfisko brīnumu" kabinetu, kas speciāli iekārtots muzeja 2.stāva zālē - uz ekrāna tiks rādīti līdz šim maz demonstrētie Egona Spura un Modra Rubeņa diapozitīvi, plauktos izliktas apskatei telpiskās ilūzijas apvītās stereofotogrāfijas no 20. gadsimta sākuma, vitrīnās ievietotas Vladimira Svetlova mūsdienās uzņemtās acumirklīgās Polaroid fotogrāfijas. Apmeklētājiem būs retā iespēja ieraudzīt īpašu jaunieguvumu - aptuveni pirms simts gadiem Eduarda Gaiķa uzņemtos krāsainos stikla diapozitīvus, ko fotogrāfa radinieki kā dāvinājumu šogad nodevuši muzejam.

Projekcijā uz sienas būs vērojama Afganistāna Ata Klimoviča fotoattēlos, igauņu un lietuviešu fotogrāfu darbi no Kauņas Fotofestivāla arhīva un muzeja organizētā fotokonkursa "Kaimiņi" darbi.

Pasākumu atbalsta Rīgas dome.

Muzeja ēkā, turpat kaimiņos, esošajā beļģu alus krogā "Bon Vivant" būs iespēja iegādāties alu un sviestmaizes ar speciālu Muzeju nakts atlaidi.

Gaidīsim Jūs!