Foto: Irina AntonovaDienu pirms Mātes dienas, 7. maijā, Latgales Kultūrvēstures muzejā, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē, tiks atklāta fotoizstāde "Brīnuma gaidās...", kura tapusi sadarbojoties biedrībai "Rēzeknes Māmiņu klubs" un Rēzeknes fotomāksliniekiem.

Izstāde tiek veidota akcijas "Tev arī ir MAMMA!" ietvaros. Izstādes atklāšanas diena iekrīt tradicionālajā Latgales Kultūrvēstures muzeja ģimenes sestdienā, tādā veidā padarot to par potenciālu baudījumu visai ģimenei.

Vairākus mēnešus Rēzeknes fotomākslinieki Ēriks Zlatkus, Irina Antonova, Māris Justs, Nataļja Ivanova, Aleksandrs Tolopilo, Juris Gedušs un Alīna Ciganova piedāvāja bezmaksas foto sesijas topošajām māmiņām, lai varētu iemūžināt skaistāko un brīnumaināko laiku sievietes dzīvē - bērniņa gaidīšanu.

Bērniņa gaidīšana ir īpašs laiks sievietes dzīvē, tādēļ katra sieviete, dzīvojot mazuļa gaidās, grib atcerēties un iemūžināt šos laimīgos mirkļus. Šajā laikā sieviete uzzied kā brīnumains zieds. Skrien dienas, gaidīšana kļūst saviļņojoša un trauksmaina, sieviete jūtas trausla, neaizsargāta un tas padara viņu par īpaša skaistuma un sievišķības iemiesojumu, kad mātes acīs mirdz laime, mīlestība un rūpes par gaidāmo mazuli.

Izstādi varēs aplūkot no 7.maija līdz 1.jūnijam.

Foto autore Irina Antonova