No 18.februāra līdz 7.martam Latgales kultūrvēstures muzeja izstāžu nama Mazajā zālē (Atbrīvošanas alejā 100a, Rēzeknē) skatāma Irinas Antonovas fotogrāfiju izstāde "Mīlestības vārdā...". Izstādes atklāšana 18.februārī plkst. 15.00.

Šī ir Irinas Antonovas pirmā fotogrāfiju personālizstāde, kurā skatītājam tiek atklāti 30 mīlestībā izloloti portreti.

Fotografēšana kā hobijs I.Antonovu aizrauj jau sen, bet kopš 1995.gada, strādājot laikrakstā "Rēzeknes Panorāma", savu aizraušanos autore ir pilnveidojusi un attīstījusi līdz profesionāla fotogrāfa attieksmei un skatījumam, to apliecina gan Irinas līdzdalība vairākās pilsētas fotogrāfu darbu izstādēs, gan konkursa godalgu saņemšana – pēdējos divos gados Rēzeknes pilsētas domes rīkotajos fotokonkursos autore saņēma pirmo un trešo prēmiju. Pirms gada I.Antonova tika uzaicināta uz SIA "Medialog", lai realizētu uzsākto fotogrāfiju projektu "Bērna portrets", ar projekta rezultātu ir apmierināta gan fotogrāfiju autore, gan bērni un viņu vecāki.

Šajā izstādē I.Antonova māmiņām un tētiem piedāvā ieraudzīt savus bērnus pavisam citā gaisotnē un jaunā skatījumā – mūsdienu "džinsotās" meitenes un puikas ir pārvērtušies par smalkām jaunkundzēm un nopietniem jaunskungiem. Tā ir brīnišķīga spēja noķert īsto mirkli, ieraudzīt šai mirklī bērna raksturīgākās īpašības un atklāt caur fotogrāfiju jaunu stāstu. Ikviens Irinas fotostāsts ir patiess – atnāksiet uz izstādi un iespējams ieraudzīsiet, ka pretī raugās jūsu radu vai draugu bērna mīļās acis, jo šajā izstādē redzamie portreti vairāku rēzekniešu mājās ieņem goda vietu un ik dienas priecē pašus fotomodeļus.

Izstādes autoresprāt, visīstāko un nesavtīgāko mīlestību var saņemt no bērniem un no suņiem, tāpēc arī fotogrāfijās iemūžināti bērni, kāds suns vai kaķis.

Ikvienā izstādes portretā, ik bērna atklātajā skatienā redzama autores mīlestība, kas staro, uzrunā un aicina raudzīties uz bērniem īpašāk un citādāk nekā līdz šim. Nāciet un skatieties arī jūs – mīlestības vārdā...

Latgales kultūrvēstures muzejs atvērts:
Otrdien, trešdien, ceturtdien, piektdien - no 10.00 līdz 17.00
Sestdien - no 10.00 līdz 16.00
Svētdien, pirmdien – slēgts