Vanessa Winship Black Sea MareSestdien, 10. septembrī, Berga bazārā pie ¼ Satori radošās telpas, no plkst. 22.00 līdz 1.00, uz lielā ekrāna demonstrēs četru pasaulē ievērojamu fotogrāfu darbus, kas līdz šim izrādīti prestižos fotogrāfijas festivālos un guvuši plašu starptautisku atzinību.

Savukārt 1/4 Satori telpas būs atvērtas apmeklētājiem un visiem siltas tējas kārotājiem

Vanessa Winship, The Black Sea: between chronicle and fiction (2003-2007)
Stāsts par identitāti, migrāciju un piederību. Melnā jūra robežojas ar sešām valstīm un tajā ietek piecas upes. Šis reģions ir pieredzējis neskaitāmus juceklīgus reliģiskus un politiskus konfliktus, tā cilvēki atspoguļo visu šo kultūru un reliģiju kopumu, kas radies gadsimtiem ilgās nebeidzamās cīņās par integrāciju un identitāti.

George Georgiou, The Shadow of the Bear (2008 - 2011)
Dokumentāls fotostāsts par nevardarbīgajām "krāsainajām" revolūcijām, kas no 2008. līdz 2011.gadam notika Gruzijā un Ukrainā un vērsās pret Krievijas pārmērīgo starptautisko ietekmi un pastāvīgu iejaukšanos šo valstu neatkarīgas valsts un iekšlietu sistēmās.

Claudine Doury, Artek (1994 - 2003)
Fotogrāfe vairāku gadu garumā dokumentēja vienu no izzūdošām Padomju Savienības dzīvajām ikonām - lielāko pionieru nometni "Artek". Sākumā projekta autore nometnē nokļuva, lai iemūžinātu 5000 dalībnieku aktivitātes, bet vēlāk projektu turpināja kā savdabīgu padsmitgadnieku laika pavadīšanas un dzīves redzējuma atspoguļojumu.

Claudine Doury, Loulan Beauty (2002 - 2005)
Franču izcelsmes fotogrāfe dokumentējusi centrālās Āzijas un bijušās Padomju Savienības gaistošās pēdas, kā arī unikālu krievu un austrumu kultūras saujaukumu telpā. Sērijas nosaukums - Loulan Beauty - radies no 4000 gadus vecas mūmjas, kuru atrada Lobnora tuksnesī, Ķīnā. Fotogrāfijas uzņemtas Kazahstānā, Uzbekistānā un Kirgiztānā.

Michale Ackerman, Half Life
Fotogrāfs, kurš starptautisku atpazīstamību guvis ar radikālu un unikālu pieeju melnbaltajai fotogrāfijai. "Half life" ir neapstrādāti, teju līdz sāpēm personiski portreti un ainavas, kas iznirst no tumsas sireālā un Akermanu tik raksturojošā gaismā. Sērijas fotogrāfijas uzņemtas Berlīnē un Polijā.

Berga bazāra nakts fotoprojekcijas vienlaicīgi ir arī pieteikums turpmākiem biedrības "ISSP" organizētiem notikumiem Rīgas pilsētvidē, kuru mērķis ir demonstrēt pasaulē novērtētu fotogrāfu darbus.

Organizē: biedrība ISSP sadarbībā ar 1/4 Satori radošo telpu.