Anna Maskava "Ārprāta klusums"Piektdien, 2. decembrī, plkst. 18:00 Jēkabpils tautas nama Baltajā zālē tiks atklāta fotogrāfes Annas Maskavas pirmā personalizstāde "Ārprāta klusums". Izstādē būs iespēja iepazīties ar jaunās autores mēģinājumiem nojaukt ierasto robežu starp autoru un fotogrāfijā attēloto subjektu, pētot pašportreta intīmo formu. Izstādes uzstādījums pavērs emocionālu ieskatu uz autores pašanalīzi, par kuras līdzekļiem ir izvēlēti foto un audiovizuālie mediji.

Izstādē "Ārprāta klusums" būs apskatāma Annas Maskavas pašportretu sērija, kurā katra fotogrāfija tiks tekstuāli papildināta ar autores piezīmēm. Pašportretu radīšanas procesa intīmā atmosfēra būs ilustrēta Baibas Stafeckas un Oskara Jansona video instalācijā.
Anna Maskava savās fotogrāfijās norāda, ka tādi jēdzieni kā "paš-izpausme" un "paš-portretizācija" var tik uzskatīti par sinonīmiem. Tajā pašā laikā pašizpēte netiek izvirzīta kā galvenais izteiksmes mērķis, jo attiecīgās fotogrāfijas pilda gan portreta, gan laikmeta liecinieka funkciju. Tādējādi nefokusējoties uz personību, bet izmantojot noteiktus simbolus un ikonas, tiek atklāts universāls naratīvs.
Pašportrets tiek saistīts ar varu pār savu ķermeni un kontroli, ko dažkārt būtu varmācīgi uzspiest citam fotografētajam subjektam: veidojot pašportretu, autors var atļauties no sevis prasīt vairāk, pilnībā esot radīšanas procesa noteicējs.
Par pirmās personālizstādes norises vietu māksliniece izvēlējusies dzimto pilsētu Jēkabpili, kurā aizsākusies viņas radošā darbība.
Izstādi organizē Anna Maskava sadarbībā ar Jēkabpils Tautas namu un Latvijas Kultūras koledžas biedrību "KultūrMānija". Izstādi atbalsta SIA "Baltijas Foto Serviss", SIA "Štelmahera fotostudija" un SIA "Dona".
Izstāde būs apskatāma no 2. līdz 31. decembrim Jēkabpils Tautas nama Baltajā zālē, darba dienās no plkst. 09:00 līdz 18:00 un sestdienās no plkst. 10:00 līdz 14:00. Izstādes atklāšana notiks 2. decembrī plkst. 18:00.
Papildus informācija:
Izstādes organizatore/autore: Anna Maskava
Tel.: +37128796035
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Projekta sabiedrisko attiecību vadītāja: Ieva Vinceviča
Tel.: +371 28636231
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.