Holga found its way home in Riga!No trešdienas, 26. oktobra līdz 26. novembrim, svinot sava mākslas stūrīša atklāšanu, veikals un galerija MARTAS1 piedāvā franču fotogrāfa Olivier De Rycke fotoizstādi ar viņa Holgas darbiem.

Priekā! Bet ko pie velna Holga dara pie grupas cilvēku, kas sevi dēvē par lomogrāfiem?

Lomogrāfija ir fotogrāfijas kustība, kas, pateicoties Lomo kamerai, aizsakās jau 90. gadu sākumā. Tā izplata savu redzējumu, pateicoties lielam klāstam neparastu kameru, starp kurām varam artast arī Holgu. Visam cauri tērpta plastmasā, izmantojot 120 filmiņu, bildes sanāk tik pat neparedzamas kā dzimšanas dienas dāvana. Spilgtas krāsas, gaismas noplūdes un vinjetes ir kā specefekti, kas rodas fotogrāfējot ar Holgu.

Dalot savu dzīvi starp Rīgu un Parīzi, franču fotogrāfs Olivier De Rycke ir iemīlējis fotogrāfēšanas procesu ar Holgu un izmanto to savam radošās izpētes darbam fotogrāfijas pasaulē. Daži no šiem darbiem būs apskatāmi MARTAS1 galerijas telpā no trešdienas, 26. oktobra līdz 26. novembrim.

Pēc smagas dienas birojā, nāc atpūsties uz mūsu atklāšanas ballīti veikalā/galerijā MARTAS1 trešdien, 26. oktobrī plkst. 18.30, Martas ielā 1. Nekautrējies, paņem līdzi kādu dzērienu un pacel glāzi kopā ar pašu fotogrāfu.