lomography.lv veikalsNo 18.maija līdz 5.jūnijam Lomographic Society Baltics internet-veikalu pārcels reālās telpās - Martas ielā 1 (Galerijā Tasty). Ikviens interesents var nākt uzzināt, ko vairāk par lomogrāfiju, kičīgajām lomo-kamerām, noderīgiem aksesuāriem, foto-filmiņām, kā arī par noslēpumu, kā savās bildēs lomogrāfiem izdodas sasniegt dzīvīgumu, dokumentalitāti un fantastisku rezultātu.

Lomogrāfija sevī ietver fotogrāfijas filozofiju un īpatnēju stilu, kā kreatīvās mākslas kustība tā iesākās 1993.gadā Austrijas galvaspilsētā Vīnē. Sākotnēji tā bija fotografēšana ar Lomo Compact Automat (LC-A) kameru, kas tika ražota Sankt-Pēterburgā. Nedaudz vēlāk lomogrāfijas piekritēji pārstāja ierobežot sevi tikai ar LC-A kameru. Tika izdomātas jaunas, amizantas kameras, kas, pateicoties lomo-stila efektiem, ļauj veidot ļoti neparastus un brīnišķīgus attēlus. Tomēr LC-A ir un būs uzticīgs lomogrāfa draugs.

Lomogrāfs - zinātkārs, drosmīgs un, galvenais, pozitīvs cilvēks, kurš nebaidās eksperimentēt un tai pašā laikā uzmanīt apkārtni un apkārtējos.
Lomogrāfijas mērķis ir Zemes virsmas, tās dzīves mirkļu ievērošana un dokumentēšana lomo-veidā.
Lomogrāfijas (jeb lomo-fotogrāfijas) ir cillvēku uzskati, jūtas un dzīve. Tās dāvā gan vizuālas, gan emocionālas atmiņas Vienam lomogrāfija ir vienkārša un ikdienišķa, kādam citam tā ir jauna un neparasta. Un kad visas šīs lomogrāfijas apvienojas ar citu cilvēku lomogrāfijām un tiek saliktas kopā, tad iznāk lielas lomosienas, kas reizēm stiepjas pat vairāku kilometru garumā izstāžu ekspozīciju labirintos.

LOMO pop-up veikals Rīgā, Martas ielā 1 ir izveidots, lai vienkopus parādītu lietas, ar kuru palīdzību var skatīt pasauli lomo-acīm.
Tikai 3 nedēļas - tas priecēs ne tikai lomo-mīļotajus, bet arī interesentus, kuri vēlas uzzināt ko vairāk par šo dzīvesstilu.

Nepalaid garām - nāc apskatīt arī Tu, jo lomogrāfija nekad neatstāj vienaldzīgu!

Norises vieta: Galerija Tasty, Martas iela 1
Norises datums: 18.maijs - 5.jūnijs
Darba laiks: Pirmdienas - Sestdienas 11:00 - 20:00, Svētdienas - slēgts
Organizatori: Lomographic Society Baltics