Ginta Māldera foto sērija "Mana lieta"Dizaina dienu laikā "Galerijā Centrs" no 13. līdz 26. oktobrim tiks eksponēta Ginta Māldera foto sērija "Mana lieta", kas radīta 2008. gadā. Ekspozīcijā ietvertas 30 lielizmēra fotogrāfijas, kurās fiksēti sabiedrībā pazīstami cilvēki un viņu izvēlētie dizaina priekšmeti ikkatra privātā vai darba vidē. Portreti fotografēti, izmantojot fotofilmu, un eksponēti izgaismotos stendos. Attēlus papildinās mākslas zinātnieces un izstādes kuratores Andas Bolužas sagatavotie teksti, kuros ietvertas dalībnieku atbildes uz jautājumu - "Kāpēc šis dizaina priekšmets Jums ir svarīgs?". Projekta mērķis ir rosināt diskusiju par dizaina jēdzienu, vērojot to caur mūsdienu fotogrāfijas skata punktu.

Projekta kuratore Anda Boluža: "Šobrīd, kad sabiedrībā veidojās priekšstats par dizainu un tā izmantošanas iespējām, ir būtiski pievērst uzmanību tā vērtībai, kas mērāma nevis naudas izteiksmē, bet cilvēka sajūtu un iespēju daudzveidībā. Dizaina jēdzienu iespējams saistīt ar vārdiem "estētika", "funkcionalitāte", "ekoloģija" vai "luksuss" un ir viegli apmaldīties, meklējot savu dizaina definīciju. Aicinot dalībniekus atklāt, kurš dizaina priekšmets ir kļuvis svarīgs viņu dzīvē, tiek radīts plašāks, filozofiskāks skatījums uz lietu un cilvēka savstarpējo sakarību. Kas nosaka šo lietu vērtību - tas ir viens no aspektiem, kas tiks aktualizēts izstādes ietvaros".

Autors Gints Mālderis: "Lietu izvēli un attieksmi pret tām veido un nosaka ikkatra dzīves pieredze."

Projektā aicinātas piedalīties 30 sabiedrībā pazīstamas personības, kas guvušas panākumus dažādās jomās, piemēram, biznesā vai mākslā, tādejādi novērtējot cilvēka spēju domāt un radīt. To vidū: Ēriks Stendzenieks, Bertolds Fliks, Gints Grūbe, Anete Šķēle - Pētersone, Renārs Kaupers, Daiga Krūze, Gatis Rozenfelds, Margarita Demjanoka, Andris Kreislers, Normunds Šnē, Mārtiņš Barkāns, Zane Tetere, Vilis Daudziņš, Jānis Dripe un citi.

Gints Mālderis fotogrāfijas jomā profesionāli darbojas jau kopš 1990. gadu vidus. Strādājis kā preses fotogrāfs (žurnāls "Ieva", laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze"), fotogrāfijā fiksējis gan ceļojumu piezīmes (izstāde "Es biju Gambijā" 1995. gadā Fotogrāfijas muzejā u.c.), gan izrādes (Jaunajā Rīgas Teātrī un citos), piedalījies dažādos kultūras projektos (Latvijas Nacionālās operas izrāžu "Leļļu opera", "Karmena" autorfotogrāfijas u.c.) un daudzās izstādēs ("Pelnrušķīte" Cēsu mākslas festivālā, "Daba. Vide. Cilvēks." izstāžu zālē "Arsenāls", akcija "Opera. Tilts" u.c.).

Anda Boluža kā kuratore strādā kopš 2000. gada. Nozīmīgākie realizētie projekti ir izstāde "Dzīvais gars. Animācijas iespējas mūsdienu mākslā" (izvirzīta Latvijas Mākslinieku savienības balvai "Gada grupas izstāde" 2004. gadā) un "Latio" konkursa "Gada balva fotogrāfijā" ekspozīcija Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē "Arsenāls" 2007. gadā.