Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienas pasākumu ietvaros pirmdien, 6.oktobrī plkst.14.00 Daugavpilī, kinoteātrī "Renesanse" (Vienības ielā 30) atklās ceļojošo fotogrāfiju un priekšmetu izstādi "Drošība un kārtība - Latvijai 90".
Izstādē, kuru Daugavpilī varēs apskatīt līdz 12.oktobrim, apkopotas liecības par ugunsdzēsēju, policijas, robežsardzes un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes attīstību Latvijas valsts pastāvēšanas 90.gados. Tajā apskatāma pagājušā gadsimta ugunsdzēsēju šļūtene, cirvītis, cepures, robežsardzes virsnieka zobens, slēpes, padomju laiku noklausīšanās ierīces un sakaru līdzekļi, pirmie deviņdesmito gadu robežsargu spiedogi, radiācijas mēraparatūra, mūsdienu miesassargu garnitūra, slepeno dokumentu veidlapas un vēl citi priekšmeti, kā arī vairāk kā 90 vēsturiskas fotogrāfijas par valsts drošības attīstību.
Izstādes atklāšanā piedalīsies Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Aivars Straume un Daugavpils domes vadības pārstāvji, kā arī Iekšlietu ministrijas dienestu - Valsts policijas, Valsts robežsardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes - teritoriālo struktūru vadītāji.
Atklāšanā ikviens interesents varēs ne vien apskatīt izstādi, bet arī noskatīties Valsts robežsardzes kinologu paraugdemonstrējumus, izmēģināt, kādas fiziskas aktivitātes iespējams veikt ugunsdzēsēja kaujas tērpā vai ķīmiskajā aizsargtērpā, apskatīt ūdenslīdēja-glābēja un policijas ātrās reaģēšanas vienības un ekspertu ekipējumu, uzdot jautājumus pasu ekspertam un iepazīties ar Latvijas pases attīstības ekspozīciju.
Savukārt pie kinoteātra būs apskatāmi Valsts policijas transportlīdzekļi - laiva un automašīnas.
Izstāde "Drošība un kārtība - Latvijai 90" oktobrī un novembrī apceļos arī citas Latvijas pilsētas - Rēzekni, Valmieru, Liepāju, Jelgavu un Ventspili. Pirmie izstādi varēja aplūkot rīdzinieki Rīgas Kongresu namā 26. septembrī.