Fotogrāfija bez robežām Vilhelms MihailovskisKolekcija ietver sevī slavenu un vienkārši lielisku Krievijas un Latvijas kultūras darbinieku portretus, ko meistars ir savācis 30 darbības gados. Valentīns Pikulis, Bella Ahmaduļina, Gunārs Cilinskis, Vija Artmane un citas ne mazāk slavenas divu kultūru personības, kas uzņemtas īpašā Meistara manierē. Sevišķu noskaņu šie darbi ir ieguvuši, tos nodrukājot uz tekstila.

Lūk, ko raksta autors:
"Mana portretu kolekcija piedāvā izcilus XX gadsimta Latvijas un Krievijas, Krievijas un Latvijas kultūras darbiniekus. Visi viņi ir laikabiedri, un dvēseliskās bagātības radīšanā veidojās ciešā sadarbībā. Savstarpējā kultūru saikne, māksliniecisko jēdzienu un radošo ideju mijiedarbība, Latvijas un Krievijas atspoguļotā gaisma vienotā bezgalīgā laika un kosmosa telpā".

Izstādes otro daļu veido lieliskas Latvijas ainavas, kas uzņemtas no putna lidojuma. 12 darbi 70 x 100cm izmērā ļauj skatītājam paskatīties uz mūsu zemi no augšas un ieraudzīt tikai burvīgo dzimtās zemes skaistumu. Augstā drukas kvalitāte uz tekstila ļauj izveidot gleznas apjomīgākas un apburošākas.

Kā arī tiks piedāvāta darbu sērija, kas atspoguļo fotogrāfa mīlestību uz Vecrīgu. Īpašā, noslēpumainā Vecrīgas Meistara skatījumā. Diemžēl dažas vietas mums ir jau zaudētas, tās skārusi laika un cilvēka roka. Taču tās ir iemūžinātas lieliskās fotogrāfijās uz tekstila 40x40cm formātā, kuras rada lielisku noskaņu katram rīdziniekam un mūsu pilsētas viesim.


Izstādes atklāšana: 2009. gada 19. februārī plkst. 16.00

Izstādes norises vieta: Maskavas Nama galerijā
Izstāde būs apskatāma līdz 2009. gada 6.martam

Izstāde sagatavota sadarbībā ar Maskavas Namu.
Mūs atbalstīja: ADV24.lv, WMT Baltic, Foto.lv, Fresita


projekta Photocanvas.lv menedžere Elena Shur, 22008088 Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. www.photocanvas.lv