Šodien, 4.martā Tokijā, Vasedas universitātē, Latvijas Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze atklās Latvijas vēstniecības Japānā ar Vasedas universitāti un Japānas – Latvijas Mūzikas asociāciju rīkoto fotoizstādi "Dziedot mūžu nodzīvoju", kas veltīta Latviešu Dziesmu un deju svētkiem. Fotoizstāde tika izstādīta pirmo reizi Japānā pērn novembrī Rīgas dienu Kobē laikā, kad to Kobē atklāja Rīgas mērs Jānis Birks.

Vasedas universitāte ir viena no lielākajām universitātēm Japānā un pazīstama ar to, ka daudzi tās absoventi vēlāk ieņēmuši vadošus amatus politiskajās aprindās. Latvijas universitātei ir noslēgts sadarības līgums ar Vasedas universitāti, kas Latvijas un Japānas studentiem dod iespēju piedalīties studentu apmaiņas programmā.

Vasedas universitātes absolventu korī dzied arī vairāki Japānas – Latvijas Mūzikas asociācijas biedri. Asociācija, kas dibināta pirms četriem gadiem, aktīvi darbojas Latvijas mūzikas un kultūras popularizēšanā Japānā. Kopā ar Latvijas vēstniecību regulāri tiek rīkoti Latvijas mūzikas koncerti vēstniecībā, kā arī ik nedēļu vēstniecībā notiek latviešu valodas kursi japāņiem. Asociācija vēstniecībai ir  dāvinājusi klavieries, kas tiek izmantotas šajos koncertos.

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze uzturas Japānā oficiālās vizītes ietvaros.