Pirmdien, 23. martā, pulksten 17:00 Liepājas Latviešu biedrības nama galerijā notiks Liepājas Tautas fotostudijas biedra Pētera Jaunzema fotogrāfiju izstādes "Vai tiešām tas bija?" atklāšana. Ekspozīcijā būs apskatāmas 33 krāsu fotogrāfijas, kuras tapušas laikposmā no 2003. gada līdz pat mūsu dienām. Izstāde būs apskatāma līdz 5. aprīlim. Sākotnēji tika plānots, ka izstādi atklās jau 17. marta vakarā, taču tehnisku iemeslu dēļ nācās to atcelt. Nu visas ķibeles novērstas un izstādes atklāšana var notikt.

Fotogrāfiju izstādē "Vai tiešām tas bija?" ir iekļauti darbi, kurus nosacīti varētu nosaukt par impresijām. Autors atzīst, ka tajās netiecas atspoguļot konkrētus cilvēkus, reālus notikumus, dabas parādības vai ainavas, bet gan centies, cik vien tas iespējams, attālināties no dokumentalitātes fiksācijas, atklājot sev un skatītājiem, kas to vēlēsies baudīt, tikai tās izjūtas, ko cilvēka apziņā uzbur un uzņemtajos fotoattēlos spēj atainot acumirklīgi īstenības un sapņa uzplaiksnījumu zibšņi.

Autors uzskata, ka strādāt šādā manierē ir ne tikai neparasti, bet arī ārkārtīgi aizraujoši. Katra jauna bilde šķiet kā atklājums, kas mudina urķēties un radošos meklējumus turpināt. Tāpēc uzaicina veiksmi pamēģināt arī citus fotomāksliniekus, jo radošā potenciāla pūrs šajā jomā ir neizsmeļams.

Tautas fotostudijas biedra Pētera Jaunzema fotogrāfiju izstāde "Vai tiešām tas bija?" atklāšana notiks pirmdien, 23. martā, pulksten 17:00 Liepājas Latviešu biedrības nama galerijā un būs apskatāma līdz 5. aprīlim. Pagājušajā gada nogalē, no 14. novembra līdz 17. decembrim, izstādi jau varēja apskatīt Aizputes novadpētniecības muzeja izstāžu zālē, kur tā tika rīkota kā autora dāvana fotomākslas cienītājiem viņa apaļās dzīves jubileju ietvaros.