Muzeju naktsČetri Vecrīgas muzeji - Rīgas Kinomuzejs, Latvijas Fotogrāfijas muzejs, Latvijas Sporta muzejs un Tautas frontes muzejs - Muzeju naktī apvienojas Muzeju salā un piedāvā kopīgu pasākumu programmu "Līdzsvara noturēšanas māksla"! Brīdī, kad mums apkārt valda neziņa, visbūtiskāk ir mācīties noturēt līdzsvaru. Tāpēc Muzeju naktī Alksnāja, Mazās Peitavas ielās un Vecpilsētas laukumā no plkst. 19:00 - 01:00 būs iespēja pētīt, kā ar foto, sporta, cirka, kino un mūzikas paņēmieniem saglabāt balansu.

Līdzsvars mūzikā un cirkā:
Alksnāja ielā un Vecpilsētas laukumā, sadarbojoties Rīgas Cirka māksliniekiem un Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas audzēkņiem, ik pa pusstundai varēs vērot līdzsvara tēmai veltītu programmu.
Līdzsvars dzīvē:
Līdz ar tumsas iestāšanos (no plkst. 21:30) uz ekrāniem Alksnāja ielā varēs skatīt unikālas vēsturiskas fotogrāfijas no Latvijas Fotogrāfijas muzeja Strenču kolekcijas par sportu un sadzīvi no 20. gs. 20. - 30. gadiem, kā arī neticamus fotogrāfiskus apliecinājumus cilvēka ķermeņa neizmērojamām iespējām no Sporta Muzeja aktuālajām izstādēm Rīgas cirkam 120 un Siseņu sports Latvijā.
Līdzsvars kino:
No plkst. 21:30 Rīgas Kinomuzeja pagalmā piedāvājam izlīdzsvarotas laikmeta liecības 1970.-80.gadu kinoamatieru darbos.
Līdzsvars sportā:
Izstāde Rīgas cirkam - 120 un Siseņu sports aplūkojama Latvijas Sporta muzejā. Tās ir izstādes par spēcīgiem cilvēkiem, kas rādījuši brīnumainu spēku un veiklību, un latviešu strādnieku sportisko jaunatni pagājušā gadsimta 20.-30.gados.
Līdzsvars vēsturē un politikā:
Kinohroniku seansi ar nosaukumu Tautu kustību paralēles - Tautas frontes muzejā, kur analizēta politiskā līdzsvara māksla, izmantojot materiālus gan par Berlīnes mūra krišanu, gan 1968. gada franču studentu dumpjiem.
Līdzsvars fotogrāfijā:
Latvijas Fotogrāfijas muzejs akcentē līdzsvara noturēšanas aspektu, piedāvājot Jāņa Gleizda fotogrāfiju izstādi Motosports, kā arī dokumentālo filmu seansus Leģenda par Minox plkst. 19.30 un 23.00 (2007, režisors Kurt Widmer) un Klucis - nepareizais latvietis plkst. 21.00 (2008, režisors Pēteris Krilovs).

Aicinām uz Muzeju salu līdzsvara meklējumos!

Pasākumu organizē Latvijas Fotogrāfijas muzejs, Latvijas Sporta muzejs, Tautas Frontes muzejs, Cirka mākslinieku asociācija, Rīgas Kinomuzejs un Nacionālais Kino centrs.

Pasākumu atbalsta Rīgas Dome, VKKF, filmu studija Ģilde un P(c)B.

Plašāka programma: www.nfc.lv, www.sportamuzejs.lv
Par atspirdzinājumiem gādās bufete Gauja Rīgas Kinomuzeja pagalmā.


Vairāk info:
Elīna Reitere
Rīgas Kinomuzeja vadītāja
28314037, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.