Alksne KristīneJau ilgu laiku Kristīne Alksne dzīvo un strādā Milānā, kur arī lielā mērā attīstījies un veidojies viņas radošais rokraksts. Mākslinieces biogrāfijā kārtojas daudzas starptautiskas un pamanāmas izstādes (Itālijā, Grieķijā, Vācijā, Čehijā, Horvātijā, ASV). Savos darbos K. Alksne savieno dažādas dabas realitātes, pārceļot motīvus no vienas vides uz citu, mainot nozīmes un spēlējoties ar uztveres iespējām, kas paveras, jūtīgi izceļot un savienojot šķietami nesaistītus elementus.

Personālizstādē ROAMING AROUND II būs skatāmas fotokolāžu sērijas, instalācijas un video - gan jauni, gan arī spilgtākie iepriekšējos gados tapušie K. Alksnes darbi, tostarp "Terrains Vagues", kas Rīgā tiks īstenots kopā ar itāļu mūziķi Džuzepi Jelazi (Giuseppe Ielasi).

"Kristīnes darbi ir kā indeksi, nozīmju labirinti, atsauces, kas mēģina skatītāju aizvest tālāk par vizuāli uztveramo objektu. Daba kļūst par Kristīnes paleti un galveno referenču avotu, kas vedina sajust homo urbanus ilgas pēc dabiskās vides, gan arī ļauj aizdomāties par ekoloģijas problemātiku un cilvēka attiecībām ar dabu."

(Solvita Krese, izstādes kuratore, LMC direktore)

"K. Alksnes mākslas darbu realitāti veido dabas fenomeni, kas aplūkoti to dabiskajā nepastāvībā un skatīti līdz pat vissīkākajām detaļām. Kristīnes Alksnes darbi runā tādā dabiskā cēlumā, skaidrībā, vieglumā, pie kāda mēs vairs neesam pieraduši."

(Gabi Skardi, mākslas zinātnieks, Itālija)

Visi interesenti gaidīti izstādes atklāšanā 13.maijā plkst. 18.30 izstāžu telpā "Ēdnīca" Andrejsalā. Izstādes atklāšanā piedalīsies Itālijas Republikas Vēstniecība, kā arī daudzu starptautisku izstāžu kuratori, mākslas zinātnieki no Itālijas - Roberto Pinto un Diego Espozito.

Plkst. 19.30 Peldošās darbnīcas telpās klausītājus gaidīs skaņu ekspromta grupas Bērnu Rīts performance un īpaša Džuzepes Jelazi itāļu eksperimentālās mūzikas programma.

Atklāšanas vakarā darbosies arī kuģa kambīzē iekārtotā Bufete, kurā būs iespējams baudīt aizgājušo laiku šarmu un Rīgai neraksturīgu ēdienkarti.

Izstādi atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds, Peldošā darbnīca, Bufete, Viesu nams Jakob Lenz, tipogrāfija Ulma.

Laiks: 13.05.09 - 31.05.09 T.-S. 13:00-19:00; Sv. 13:00-18:00

Vieta: izstāžu telpa "Ēdnīca", Andrejostas ielā 4, Andrejsalā

Ieeja bez maksas

 

Papildu informācija: t. 67039285, 26578940
Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. www.lcca.lv