akmens privātā dzīveNo 2009.gada 7.jūnija Pedvāles krodziņā "Dāre" skatāma Harija Liepiņa, Gata Vanaga un Vilņa Auziņa fotoizstāde "Akmens privātā dzīve". Ikviens pasākuma dalībnieks tiek aicināts ņemt dalību Harija Liepiņa performancē "Akmens. Šķēres. Papīrīts", kā arī vērot fotofilmu izrādi "Akmens dārza seansi".

Nodibinājuma "Fotoforma" konceptu "Akmens privātā dzīve" ir rosinājusi tēlnieka Ojāra Feldberga rosība akmeņu sociālās aprūpes laukā. Par cilvēka privāto dzīvi ar fotoattēlu starpniecību mēs varam uzzināt visu, ko kāda persona vēlas vēstīt. Nereti arī to, ko nevēlas. Akmeņiem neviens atļauju neprasa un visbiežāk pat nepamana, ka kāda attēla nozīmīgu daļu aizpilda matērija, kuras izcelsme nepārprotami saistīta ar akmeņu cilti.

Starp ugunīgas lavas, slīpēta marmora bluķiem un Baltijas jūras smilšu pludmalēm pastāv ne tikai ķīmiskā sastāva līdzība. Kustība ir pārvērtusi bazalta kalnus smilšu saujās.Tikai cilvēks cenšas mainīt šo mūžīgās aprites procesu un priecājas par paša salipinātajām mazajām smilšu kaudzītēm. Mēs centīsimies tuvoties akmeņu privātajai dzīvei, lai labāk saprastu cilvēkus.

Attēlu kolekcijas "Akmens privātā dzīve" veidošana ir tikko uzsākta. Būsim gandarīti, ja arī citi fotoattēlu autori vēlēsies pievienot savus novērojumus. Pieteikties pa e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..