No 30. jūnija līdz 21. jūlijam Latvijas Mākslinieku savienības galerijā atvērta vecmeistara Gunāta Bindes fotogrāfiju izstāde "Pirmizrāde".

"Pirmo reizi parādīt dažādos laikos uzņemtas un vēl publiski neizrādītas fotogrāfijas - šis ir manas ekspozīcijas idejas atšifrējums. Kāpēc nav tikušas izstādītas? Kādi apsvērumi? Uz šiem jautājumiem skaidrojums ir jāsniedz Jums, godājamo, manas foto izstādes apmeklētāj.

Runājot par melnbalto fotogrāfiju, kas ir galvenā manā daiļradē, jābilst, ka arī uz to ir iedarbojies laika faktors. Tas var būt gan mainīgās "modes", gan valsts politikas, gan autora psiholoģisko izjūtu un filozofisko uzskatu mainīguma dēļ. Ne mazums triecienu ir saņemts manos 75 gados. Un laiks paradoksāli maina arī uztveri. Pavisam ikdienišķs motīvs šodienas traktējumā ar laiku no dokumenta var pārtapt par tēlu. Īpaši tas notiek tad, kad civilizācija pārdzīvo lielus satricinājumus (karus, valsts iekārtas maiņas, represijas, ģimeņu sairšanu, nāvi u.t.t.). Arī to var attiecināt uz manas izstādes "Pirmizrāde" ideju."
/Gunārs Binde/

Papildu informācija:
Latvijas Mākslinieku savienības galerija, 11. novembra krastmala 35
Tālr.: +371 67509750
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Galerijas darba laiks: O. - P. 12.00.-17.00.