Vecais deju placis. Arkādijas parks. 1988Rīgas pilsētas izstāžu zālē "Rīgas mākslas telpa" no 8. jūlija līdz 19. jūlijam būs apskatāma mākslinieka Igora Baruļina personālizstāde "Pagājušais gadsimts". Izstāde īstenota sadarbībā ar "Baltic International Bank".

Igora Baruļina izstādi veido lielformāta krāsainās fotogrāfijas, kuras tapušas pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados (no 1981. līdz 1988. gadam). Fotogrāfiju tradicionālā tematika: Vecrīgas ielas un laukumi, Arkādijas parka apkārtne un piepilsētas skati izstādes skatītājam piedāvā kavēties romantiskās noskaņās un atsauc atmiņas par pagājušiem laikiem.

I. Baruļina darbos iespējams tvert impresionistu glezniecībai tuvo eksperimenta un improvizācijas burvību. Tomēr fotogrāfa darbi nekonkurē ar glezniecību, bet stāsta paši savus stāstus. Autors ļoti plaši un neparasti izmanto dažādus fotogrāfijas tehnoloģiskus paņēmienus: nefokusēts uzņēmums ar vienas lēcas objektīvu, specifiski režīmi, attīstot fotogrāfiju un neskaitāmas citas metodes, kas zināmas vien pieredzējušam fotogrāfam. Personālizstādei atlasītie darbi atjaunoti Mārča Bendika fotostudijā.

Igors Baruļins (dz. 1959.) dzīvo un strādā Rīgā. Fotogrāfijā sācis darboties divdesmit gadu vecumā, kad uzņemts vienā no tobrīd progresīvākajām studijām Rīgā - VEF foto studijā. Astoņdesmitajos gados autors pievērsies reklāmas fotogrāfijai un deviņdesmitajos gados viņa darbības lauks ir rūpnieciskā reklāma. Šajā laikā autors veidojis materiālus Latvijas un ārvalstu uzņēmumiem. Viņa sniegums tika novērtēts un par dalību izstādē "Reklāma-90" Maskavā I. Baruļins saņēma bronzas medaļu. Māksliniekam sarīkotas vairākas personālizstādes Maskavā un Londonā. I. Baruļina darbi atrodas privātās kolekcijās Latvijā, Krievijā, Itālijā, Vācijā un Japānā.