digitalā izstāde Liepājas datoru centrāIkgada DIZAINA DIENU ietvaros šoruden Liepājas Datoru Centrs [LDC] nāk klajā ar jaunu, radošu pakalpojumu bez maksas, abos savos salonos sākot izrādīt digitālas fotoizstādes. Kā pirmā no 2.oktobra vienu mēnesi monitoru mozaīkā būs apskatāma Latvijas Mākslas akadēmijas [LMA] Dizaina nodaļas 2006.-2008.gadu maģistru un bakalauru diplomdarbu skate. 2009.gada absolventu sniegums - pievienotajā katalogā COPE. Latvijas jaunāko dizaineru darbu izstāde LDC būs apliecinājums sadarbības vēlamībai starp atraktīvi domājošu latviešu uzņēmēju un veiksmīga vietējā dizaina veidotāju.

Vairāk nekā 10 gadus datortehnikas jomā strādājošais LDC jau ar tirdzniecības un servisa salona atvēršanu 1999.gadā Pasta ielas 28.namā kļuva pamanāms gan Liepājas centra pilsētvidē, gan pilsētas publisko interjeru kopainā. Ar LDC saimnieka attapīgo mārketinga tvērienu tehniskajai uzņēmējdarbībai vienlaikus tika radīts veikls vizuālais tēls, individuāls telpu iekārtojums un klientu apkalpošanas stils, līdz šai dienai rādot kompleksās pieejas [profesionalitāte + tirgzinības + radošums] nozīmību biznesa dzīvotspējā. 2009.gadā LDC atjauno centra salona iekštelpas un atver otru pārdošanas punktu pavasarī Klaipēdas ielā 104c jaunatklātajā lielveikalā Baata, kurš uzmanību pelna pirmām kārtām ar labu laikmetīgo arhitektūru.

LMA ir viena no prestižākajām Baltijas valstu augstākajām mākslas un dizaina izglītības iestādēm. Tā ir vieta, kur tiek sagatavoti Latvijas jaunie profesionālie dizaineri. LMA Dizaina nodaļā top inovatīvi un radoši piedāvājumi aktuālu ikdienas un sadzīves problēmu risināšanai, kā arī piemērotas un laikmetīgas vides veidošanai.

Ekspozīciju LDC salonos aicināts izlikt ikviens mākslinieks vai hobiju interesents, kura darbi kvalitatīvi iestrādāti digitālā formātā.

Nākamā var būt TAVA personālizstāde! Sūti savu pieteikumu LDC direktoram ar norādi IZSTĀDE Pēterim Valdmanim: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

www.datortehnika.lv
www.designlv.lv

Attēlā: Šūpuļtīkls-telts, Rolanda Vēgnera bakalaura darbs, vadītājs Holgers Elers, 2006