Nils VilnisRīgas Doma dārzā radīta jauna brīvdabas mākslas galerija, kurā turpmāk norisināsies dažādas mūsdienu mākslas izstādes visa gada garumā. Galerija tika atklāta ar pazīstamā latviešu fotogrāfa Nila Viļņa fotoizstādi "Acis plati aizvērtas”, kas Doma dārzā būs apskatāma līdz aprīļa vidum.

Jaunatklātajā brīvdabas mākslas galerijā turpmāk būs iespējams baudīt dažādas mūsdienu mākslas izstādes visa gada garumā, neatkarīgi no laikapstākļiem. Dabas apstākļi jaunajā galerijā būs viens no attiecīgās izstādes veidošanas nosacījumiem un izpildījuma elementiem. Līdz ar to mākslinieku iedvesmas avots būs gan garīgums, kas valda baznīcas telpās un dārzā, gan attiecīgā gada laka apstākļi. Galerija koncentrēsies ne tikai uz pieredzējušu mākslinieku darbiem, bet dos iespēju sevi pierādīt arī jaunajiem māksliniekiem.

Rīgas Doma dārza mākslas galerija tapusi biedrības Ascendum un Rīgas Doma sadarbības projekta "Mans Doms” ietvaros. Projekta mērķis ir palielināt Rīgas Doma nozīmi sabiedrībā, papildinot 800 gadus seno kultūras mantojumu ar laikmetīgām vērtībām, kas būtu saistoša ne tikai baznīcas draudzes locekļiem un tūristiem, bet jebkuram mūsdienīgam un aktīvam Latvijas sabiedrības pārstāvim.

Zaiga Pūce, biedrības Ascendum valdes priekšsēdētāja: "Esmu ļoti priecīga un saviļņota, ka mums ir izdevies atklāt Rīgā jaunu mākslas galeriju. Doma Dārzs ir īsta pērle pašā pilsētas centrā, kas līdz šim bijis nezināms pat daudziem vietējiem iedzīvotājiem. Manuprāt, jaunā mākslas galerija būs vienreizējs tūrisma objekts, brīnišķīga atpūtas iespēja Latvijas iedzīvotājiem, kā arī vērtīgs izaicinājums māksliniekiem. Mēs, biedrība Ascendum, atbalstām tos projektus, notikumus un cilvēkus, kas sevi jau ir pierādījis kā vērtību un vēlas attīstīties jaunā, augstākā pakāpē. Tāds ir gan Rīgas Doms, gan fotogrāfs Nils Vilnis”

Elijs Godiņš, Rīgas Doma dekāns: "Nila Viļņa darbi rada savdabīgas sajūtas – cilvēkam bieži nesanāk atrasties otra cilvēkā klātbūtnē, kam acis "plaši aizvērtas”. Izstāde piedāvā šo iespēju un var tikai minēt, kas katram tēlam noris domās, šajā īpaša miera stāvoklī. ”

Papildu informācija:

Gatis Vectirāns"Mans Doms" projekta vadītājs
Tālr.: + 371 261 49 180, www.mansdoms.lv