27.martā Starptautiskajā Teātra dienā J.Vahtangova vārdā nosauktajā teātrī Maskavā Arbata ielā norisinājās virkne svinīgu pasākumu, tai skaitā fotogrāfa Dmitrija Dubinskija fotoizstādes "Teātra fotosofija" atklāšana. D.Dubinskijs pirms vairākiem gadiem pārcēlās no Rīgas dzīvot uz Maskavu un jau otro gadu sadarbojas ar Vahtangova teātri – iemūžina fotogrāfijās teātra pirmizrādes, mēģinājumus un aizkulises

Izstādē iekļauti ap 30 mākslinieka darbiem ar Vahtangova teātra vadības un aktieru portretiem. Teātra dienas svinīgie pasākumi un preses konference notika telpā, kur ir izstādīti D.Dubinskija darbi un izstādes atklāšana sakrita ar laiku, kad uz Vahtangova teātra skatuves notika pirmizrāde leģendārā režisora Jurija Ļubimova izrādei "Velni" («Бесы»). Vahtangova teātra mākslinieciskais vadītājs ir lietuviešu izcelsmes režisors Rimas Tuminas.

Vēstniecība jau vairākus gadus sadarbojas ar fotogrāfu. Tā 2008.gadā Latvijas vēstniecības Maskavā telpās toreizējais vēstnieks Andris Teikmanis atklāja D.Dubinskija izstādi "Teātra romāns". Arī D.Dubinskija fotoizstāde Vahtangova teātrī tapa ar Latvijas vēstniecības KF un vēstnieka Edgara Skujas atbalstu.

Fotogrāfa Dmitrija Dubinskija portreti ir dziļi estētiski un ir lielisks intelektuālas fotogrāfijas paraugs. Daļa no Vahtangova teātrī izstādītajiem darbiem šī gada sākumā tika nosūtīti uz Starptautisko fotokonkursu "Viva Photo Awards", kur žūrija piešķīra D.Dubinskija darbiem balvu kā labākajiem savā nominācijā.