Aiga Rēdmane "Urbānā renesanse" Valmierā12. aprīlī plkst. 18.00 Vidzeme Fashion Show ietvaros mākslas "Galerijā Laipa" Rīgas ielā 25c, Valmierā tiks atklāta modes fotogrāfiju izstāde "Urbānā renesanse", ko veidojusi fotogrāfe Aiga Rēdmane sadarbībā ar dizaineri Sarmīti Ostaņeviču. Izstāde apskatāma līdz 30.aprīlim.

Londonā un Rīgas modes nedēļā izrādītā izstāde "Urbānā renesanse" papildina šī gada Vidzeme Fashion Show programmu. Fotogrāfijas radītas modes dizaineres Sarmītes Ostaņevičas trešajai kolekcijai, kuras iedvesmas avots ir renesanses laika māksla, skaistuma ideāli apvienojumā ar mūsdienu pilsētas stilu.
Latviešu modes dizainere no Londonas Sarmīte Ostaņeviča studējusi Kensigtonas un Čelsijas koledžā, kursos Centrālā Sentmārtina koledžā, strādājusi kā dizaineru asistente dažādiem modes zīmoliem. 2010. gadā debitējusi Rīgas modes nedēļā. Kolekcijā "Urbānā renesanse” klasiskās apģērba līnijas pārveidotas jaunās formās, uzsverot renesanses iezīmes par ideālo skaistumu. Sarmīte, iedvesmojoties no lielpilsētas straujā laika ritma, mūsdienu kultūras procesiem un modes stereotipiem, ir radījusi kolekciju sievietei, kura lūkojas nākotnē un ir gatava piedalīties jaunu skaistuma ideālu radīšanā.
Fotogrāfe Aiga Rēdmane veido portretu un stila fotogrāfijas vairākiem Latvijas žurnāliem, kā arī sadarbojas ar modes dizaineriem. Fotogrāfe izstādes darbu tapšanā izmantojusi stikla un audumu atspīdumus, lai pastiprinātu attēlu dūmakaino un sapņaino noskaņu. Atspīdumi rada gaismu spēles, paplašina telpu un turpina kustību, tai pašā laikā mainot tās virzienu. Fotogrāfija no šīs sērijas saņēmusi labākās glamūra fotogrāfijas titulu Baltijas foto konkursā (Baltic Photo Contest 2012) šī gada martā, Lietuvā.
Izstāde tapusi sadarbībā ar modeļu aģentūrām Dandy un Vacatio, kā arī stilisti Aiju Ūdentiņu.