Valmierā, mākslas "Galerijā Laipa", 17.decembrī plkst. 18:30 atklās konkursa izstādi "AINAVA 2010". Mākslas darbi skatītāju vērtējumam tiks nodoti no līdz 2011. gada 2. februārim.

Konkursa izstāde "AINAVA 2010" mērķis ir rosināt ainavas darbu tapšanas tradīciju turpināšanu Latvijā un veicināt jaunu mākslas šedevru, kas ataino pilsētu un lauku ainavu, rašanos, dokumentēt un saglabāt šī laika mākslinieka redzējumu uz valsti, kurā dzīvojam, kā arī sekmēt profesionālās mākslas pieejamību Vidzemes reģionā, tādējādi veicināt profesionālās mākslas integrēšanu sabiedrībā, veidojot izpratni un radot zināšanas.

Konkursam pieteikušies vairāk kā 30 dalībnieki. Visvairāk darbi iesniegti fotogrāfijas kategorijā. Atzinīgi jāvērtē Vidzemes fotogrāfu kopas darbs pie fotogrāfiju noformēšanas un konkursa nolika precīzu ievērošanu. Fotogrāfi gan no Cēsīm, gan Valmieras atzīst, ka ainavas žanrs ir vistuvākais un tehniski izkoptākais, tādēļ arī noslēguma izstādei mākslas "Galerijā Laipa" gatavojās visu gadu. Spilgti sevi piesaka Latvijas Mākslas akadēmijas studenti, kuri jau vairākus gadus pēc kārtas piedalās konkursa izstādē Ainava, iegūstot arī gan žūrijas godalgotās balvas, gan skatītāju augstāko vērtējumu.

Izstādē pārstāvēti ir visi četri unikālie Latvijas gadalaiki, gan rudens sārtums, ziemas dzestrums, vasaras sulīgais zaļums, gan pavasara dzirkstošais ziedonis. Fotogrāfijās un gleznās autori ir atainojuši dabas daudzveidību, ar kuru var lepoties mūsu dzimtene . Mihails Ignats iemūžinājis Latviju no putna lidojuma, savukārt Zigmunds Šnore izvēloties zaļo toņu gammu pieskaroties papīram ar vieno otas triepienu liek dejot acīm tvertajai ainavai...

Darbu vērtēšana ilgs līdz pat izstādes beigām - 2. februārim. Tad tiks noteikts uzvarētājs kategorijā - foto, grafika, jauktā tehnika un eļļa, akrils, akvarelis, jauktā tehnika. Konkursa laureāts balvā iegūst iespēju 2011. gada rudenī organizēt savu personālizstādi mākslas "Galerijā Laipa", savukārt skatītāju simpātija saņems balvu no atbalstītājiem.

Mākslas "Galerijas Laipa" darba laiks darba dienās no plkst. 11:00 - plkst. 18:00 un sestdienās no plkst.11:00 - 15:00, svētdienās - slēgts.