Fotomākslas galerijā "Zazī" trešdien, 23. maijā, plkst. 18.00 tiks atklāta Dmitrija Bulkina fotogrāfiju izstāde "Akmens".

Dmitrija Bulkina (1984 g.) galvenā darbības joma ir mākslas un radošā fotogrāfija. Fotomāksla ir Dmitrija veids, kā izteikt savas domas un sajūtas,valoda, kurā sazināties ar skatītājiem. 2006. gadā organizējis tematisko foto projektu Noosfēra. 2008. gadā pievienojies Starptautiskajai Fotogrāfijas mākslas savienībai FIAP.

Autors izstādes tēmu komentē šādi: "Izstādē iekļauta daļa no fotogrāfijām, kas tapušas projekta "Klosteri" ietvaros. Projekts tika īstenots 2011 gadā, apceļojot baznīcas un to apkārtējo teritoriju divās Krievijas pilsētās – Vladimirā un Ņižņijnovgorodā. Šī fotogrāfiju sērija nav par skaistām vietām un pilsētām, nav par baznīcu arhitekūru un to interjeru... Drīzāk tā ir viedokļa izteikšana par redzēto. Par ticību un akmeni. Par ticību akmenim".

Galerija "Zazī" ir pirmā galerija Latvijā, kura pilnībā veltīta fotogrāfijas mākslai. Galerijas mērķis ir iepazīstināt ar mūsdienu Latvijas un ārzemju fotogrāfu darbiem, veicināt interesi par fotogrāfiju un akcentēt tās īpašo lomu mūsdienu mākslā. Uzskatot, ka darbu nozīme un mākslinieciskā vērtība nav saistīta ar autora atpazīstamību, galerija piedāvā gan atzītu, gan arī vēl nepazīstamu fotogrāfu darbus. Galerijas mākslinieciskais konsultants ir pasaulē pazīstamais turku fotogrāfs Mehmets Kismets (Mehmet Kısmet), Stambulas Fotogrāfijas centra direktors.

Izstāde "Akmens", kas tapusi sadarbībā ar vīnu GRAN Castillo pārstāvniecību Latvijā, tiks atklāta trešdien, 23. maijā, plkst. 18:00 fotomākslas galerijā Zazī, Dzirnavu ielā 20 (FotoAkadēmijas telpās). Galerijas apmeklējums ir bezmaksas. Darba laiks – darba dienās no 11:00 līdz 20:00. Izstāde būs aplūkojama līdz 22. jūnijam.