Foto: Juris Bērziņš - SomsCeturtdien 18:30 Valmieras tirdzniecības centrā "Valleta" tiks atklāta speciāli Valsts Prezidenta balvai vieglatlētikā veltīta interaktīvā izstāde "Expo māja". Tajā būs apskatāma Jura Bērziņa – Soma foto galerija, kā arī dažādi citi eksponāti un aktivitātes, kas saistītas ar gaidāmajām Prezidenta balvas vieglatlētikas sacensībām 8. un 9. jūnijā Jāņa Daliņa stadionā.

Valmierā, Rīgas ielā 4, TC "Valleta" 1. stāvā ceturtdien 18:30 tiks svinīgi atklāta Valsts Prezidenta balvai vieglatlētikā speciāli veltītā interaktīvā izstāde. Visiem interesentiem būs iespēja iepazīties ar Prezidenta balvas vēsturi un šī gada jaunā formāta starptautiskajām sacensībām. "Expo mājas" atklāšanā piedalīsies Valmieras pilsētas mērs Inesis Boķis, Prezidenta balvas trīskārtējā ieguvēja un olimpisko spēļu dalībniece Jolanta Dukure un vairāki no sacensību atbalstītājiem.

Galvenais uzsvars izstādē likts uz aizvadīto gadu Prezidenta balvas vēsturiskiem foto mirkļiem, kurus iemūžinājis un izcēlis fotogrāfs Juris Bērziņš – Soms. Tāpat būs iespēja aplūkot Jolantas Dukures iegūto individuālās konkurences Prezidenta kausu, Vidzemes vieglatlētikas komandas izcīnītais kauss un citas interesantas lietas.

"Expo mājā" paredzētas dažādas interaktīvas lietas. Ir izveidota īpaša novēlējumu siena, kur ikvienam ir iespēja ierakstīt savu novēlējumu mūsu Latvijas izlases sportistiem, bet sportiskākie interesenti varēs uzkāpt uz skrejceļa un piedalīties attālināti Valmieras sportiskajā akcijā "Vai Valmiera var apskriet apkārt Zemeslodei".

Atgādinām, ka Valsts Prezidenta balvu vieglatlētikā organizē Valmieras Pilsētas pašvaldība, Vidzemes Olimpiskais centrs un Latvijas Vieglatlētikas savienība. Noteikti jāmin, ka pasākums nevarētu notikt bez šiem atbalstītājiem: SEB banka, Valmieras stikla šķiedra, Sportacentrs.com, Valpro, Sport2000, Valmieras piens, Vidzemes mērnieks, Valleta, Latio LV KV un Isostar.

Aicinām apmeklēt Valsts Prezidenta balvai vieglatlētikā speciāli veltīto izstādi "Expo māju", lai iepazītos ar Valmierā tradīcijām bagātajām sacensībām, kuras šovasar notiks jau 18. reizi. Izstādes atklāšana notiks ceturtdien 24. maijā TC "Valleta" 1. stāvā 18:30. Savukārt pašas sacensības norisināsies 8. un 9. jūnijā Jāņa Daliņa stadionā. Paralēli vieglatlētikas sacensībām abas dienas stadiona apkārtnē notiks "Valmiera active", kas sevī ietves dažādu sporta veidu aktivitātes. Vairāk informācijas par sacensībām meklēt mājas lapā: www.prezidentabalva.lv.