Aija Bley "Vēlāk"No 1. novembra līdz 9. decembrim Latvijas Fotogrāfijas muzeja 2. stāvā būs apskatāmas Aijas Bley fotogrāfijas no sērijas "Vēlāk".

Fotogrāfe Aija Bley darbu sērijā "Vēlāk" pievērsusies vecāka gada gājuma cilvēku dzīves atainojumam, dokumentējot sirmgalvjus viņu dzīvokļos. "Pirms vairākiem gadiem savas Rīgas mājas kāpņu telpā satiku pavecu kundzi. Viņa man likās interesanta, tādēļ palūdzu viņu nofotografēt. Viņai iepatikās mana ideja par fotografēšanos interjerā un mēs sarunājām, ka aiziešu pie viņas vēlāk. Taču "vēlāk" tā arī nepienāca, jo vecā kundze pēkšņi nomira. Šis gadījums man lika aizdomāties par dzīvi "vēlāk", kā arī par šī jēdziena daudznozīmību. Es pieņemu, ka kaut kad " vēlāk" arī es arī būšu kundze gados. Taču tas nudien man liekas kaut kad daudz vēlāk. Patiesībā mani varoņi lielāko savas dzīves daļu pavada dzīvoklī. Interjers, manuprāt, pastāsta par cilvēku tik daudz - katrai lietai ir sava vēsture, savs stāsts. Tā ir visa viņu pasaule, kurā laiks apstājies un pagātne ir daudz reālāka par tagadni."

Aija Bley ir režisore, producente un scenāriste, aptuveni 20 animācijas un dokumentālo filmu autore. Aija Bley saņēmusi vairākus starptautiska mēroga apbalvojumus un piedalījusies vairākas meistarklasēs, tā skaitā ISSP (2010, 2011). No 2002. gada autore regulāri izstādījusi savus darbus grupas un personālizstādēs Latvijā. Kopš 2010. gada Aija Bley īsteno dokumentālo fotoprojektu "15 jukušas avis", kura ietvaros autore ceļo uz bijušajām PSRS valstīm. Šobrīd izdoti jau 4 šī projekta fotostāsti grāmatās. Autore ir "Bley filmu studija" un biedrības " On the road" vadītāja, šobrīd studē LMA Mākslas zinātņu maģistrantūrā.

Izstādes atklāšana paredzēta ceturtdien, 1.novembrī plkst. 17.00, Latvijas Fotogrāfijas muzejā, Mārstaļu ielā 8, Vecrīgā.

Izstāde apskatāma Latvijas Fotogrāfijas muzejā

T./ Pkt./ S./ Sv. 11.00 – 17.00

C. 12.00-19.00

Pirm./O. - slēgts

Foto-Aija Bley